Τest «drive through» στην Ξάνθη: Ένας στους δέκα οι θετικοί –Σχεδόν άπαντες ασυμπτωματικοί!

Μ. Φανουράκης: 69 θετικά κρούσματα στα 713 Rapid Tests σε τρεις ημέρες

69 θετικά κρούσματα (ποσοστό περίπου 10%) εντοπίστηκαν κατά τους 713 δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, το περασμένο Σάββατο και σήμερα, Δευτέρα, στο drive through testing απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός οτι πρόκειται για ασυμπτωματικούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα νέο «ντόμινο» ιχνηλατήσεων των στενών επαφών τους, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης.

69 ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 713 ΔΕΙΓΜΑΤΑ RAPID TEST ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης ανέφερε στην «Θ» ότι:

Ο Δήμος Ξάνθης, είχε δεσμευθεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΔΥ, να προχωρήσει στην προμήθεια 3000 rapid tests, που θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς τους πολίτες. Ήδη σε τρεις δειγματοληψίες που έχουν γίνει στα drive through (σ.σ. έναντι του γηπέδου του ΑΟΞ) την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) είχαμε πάρει 215 δείγματα, την δεύτερη ημέρα (Σάββατο) 242 και σήμερα (Δευτέρα) 256. Το σύνολο των δειγμάτων είναι 713. Τα θετικά κρούσματα ήταν την πρώτη ημέρα 16, την δεύτερη 24 και σήμερα 29. Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων είναι 69 (και όλα αυτά ανακύπτουν από την ενημέρωση που έχουμε επίσημα από την προϊσταμένη του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη).

ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ – ΠΕΡΙΠΟΥ 10% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

Σε ο,τι αφορά στα θετικά κρούσματα, ο κ. Φανουράκης διευκρινίζει ότι:

Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί καταλαβαίνετε ότι για το σύνολο των 69 ατόμων, προχωρά άμεσα η ιχνηλάτηση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή τους και για την μεγάλη τους συμβολή στην προσπάθεια του περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης για την συμπαράσταση και τις προτάσεις που έχει κάνει τόσο καιρό. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο, από τον ΕΟΔΥ, από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο στα πλαίσια της καταπολέμησης διάδοσης του κορωνοϊού και ευελπιστούμε ότι σύντομα, τα αποτελέσματα για όλη την Ελλάδα και ειδικά για τον Δήμο Ξάνθης και τον Νομό Ξάνθης, θα είναι πιο ενθαρρυντικά και θα υπάρχει πτώση των κρουσμάτων ώστε να επανέλθουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα. Αυτήν την στιγμή το ποσοστό (σ.σ. των θετικών κρουσμάτων – δηλαδή 69 θετικά στα 713 δείγματα) είναι περίπου στο 10%.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 16/11/2020}