Άλλη μια «δύσκολη» Κυριακή στο τελωνείο των Κήπων

Ατελείωτη η αναμονή από Τουρκία

Με πολλή υπομονή έπρεπε να ήταν οπλισμένοι Εβρίτες αποφάσισαν να ξοδέψουν την (χθεσινή) Κυριακή τους στην Τουρκία. Οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι οι ουρές από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ειδικά από το απόγευμα και μετά, ήταν τεράστιες και η αναμονή για την είσοδο στο ελληνικό τελωνείο πολύωρη.

«Περάσαμε από τον έλεγχο της τουρκικής πλευράς στις 17.40 και τώρα ειναι 20.30 και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στον έλεγχο του ελληνικού τελωνείου» ανέφερε μήνυμα που έστειλε αναγνώστης στο «R», ενώ λίγο μετά τις 22.00 ένας άλλος μας πληροφόρησε ότι «εδώ και 40 λεπτά δεν έχουμε κουνηθεί ούτε ένα εκατοστό προς την Ελλάδα, αλλά έχουμε περάσει τον έλεγχο στο τουρκικό τελωνείο».

Από την επικοινωνία του «R» με τη διοίκηση του τελωνείου των Κήπων ήρθε η πληροφορία ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να καθυστερούσε τη ροή των εισερχομένων, αλλά η καθυστέρηση αποδόθηκε στην μεγάλη κίνηση.

Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι γεγονός ότι η ροή των Ελλήνων προς τις κοντινές πόλεις της Τουρκίας είναι πλέον μεγάλη, με ημέρες αιχμής το Σάββατο και την Κυριακή, που πολλοί κάνουν ημερήσιες εκδρομές στη γείτονα. Και, με την ισοτιμία λίρας – ευρώ να κινείται στο 1 προς 6,8 οι εκδρομές αυτές συνδυάζονται και με ψώνια.

Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει πάντως -και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- αναμένονται εξελίξεις που θα τονώσουν την οικονομία της Τουρκίας και ίσως βελτιώσουν την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι των υπολοίπων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 15/10/2018}