Εκσυγχρονίζεται το τελωνείο Κήπων

Όπως δήλωσε από τον Έβρο η αναπ. Υπουργός Οικονομικών, κα. Κατερίνα Παπανάτσιου

Στο πλαίσιο του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Κομοτηνή και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τα Τελωνεία Αλεξανδρούπολης και Κήπων επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κ. Παπανάτσιου χαρακτήρισε τα τελωνεία των συνόρων ως «βιτρίνα» της χώρας μας, στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ούτως ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Παπανάτσιου έδωσε έμφαση στο Τελωνείο των Κήπων, για το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα με τον εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων δομών.

Η αναβάθμιση του Τελωνείου των Κήπων άλλωστε, αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πολιτικών και πολιτειακών αρχών της τοπικής περιοχής, καθώς επίσης και του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

Αποτελεί επομένως επιτακτική ανάγκη η έναρξη των απαραίτητων εργασιών για τον εκσυγχρονισμό του. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα διευκολύνουν επίσης και την προσέλευση ακόμα περισσοτέρων τουριστών.

Επιπλέον, η κ. Παπανάτσιου αναγνώρισε ως αναγκαία τη στελέχωση των τελωνείων, χωρίς όμως να δεσμευτεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε όμως ότι η διασφάλιση των ελληνικών συνόρων είναι απαραίτητη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Τ.Δ., 16/11/2017}