Το TEDx Κομοτηνής μέσα από τα μάτια των εθελοντών του

Δύο από τους εθελοντές, οι φοιτητές Περικλής Μουτζούρης και Σίσσυ Γκάτα μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν στο εγχείρημα

Την ευκαιρία να συνδράμουν εθελοντικά σε μία εκδήλωση εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες, έχουν πλήθος εθελοντών στην Κομοτηνή. Αναφερόμαστε στους εθελοντές του TEDx Κομοτηνής, αυτής της ιδιότυπης διοργάνωσης που φιλοξενεί διάφορες βιωματικές ομιλίες στην Κομοτηνή και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου στο ξενοδοχείο Arcadia Κομοτηνής.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης, ενημέρωσαν το κοινό της πόλης σε δράση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, επικοινώνησαν με τον κόσμο και προώθησαν την ιδέα του TED, δηλαδή της διάχυσης της γνώσης, της ιδέας και της καινοτομίας.

Μεταξύ των εθελοντών συναντήσαμε και τους τριτοετείς φοιτητές Νομικής και εθελοντές στο TEDx Κομοτηνής Περικλή Μουτζούρη και Σίσσυ Γκάτα, να ενημερώνουν το κοινό για το περιεχόμενο της διοργάνωσης και πώς μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες. Αρχικά μας υπενθύμισαν ότι τα εισιτήρια είναι αυστηρά αριθμημένα στα 100, και ήδη η προπώληση έχει ξεπεράσει το 60%. Γι’ αυτό όσοι θέλετε να βιώσετε μία TEDx εμπειρία από κοντά, μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο  σας ηλεκτρονικά μέσω της viva.gr και του tedxkomotini.com είτε επισκεπτόμενοι το κατάστημα Seven Spots στην Κομοτηνή.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, η Σίσσυ Γκάτα δηλώνει ότι της αρέσει ο εθελοντισμός και θεωρεί “το TEDx ως μία εκδήλωση που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στους συμφοιτητές μου και σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν”. Η εθελόντρια μάς εξηγεί ότι οι παρευρισκόμενοι “μαθαίνουν τα success stories ανθρώπων μέσα από ολιγόλεπτες ομιλίες. Αυτές οι ομιλίες μπορούν να μας δώσουν κίνητρο, για να πετύχουμε τους δικούς μας στόχους και τα δικά μας όνειρα”.

Η φετινή θεματική της εκδήλωσης έχει να κάνει με το παράδοξο και η φοιτήτρια μας σημειώνει: “Στη ζωή μας υπάρχουν πάρα πολλά παράδοξα, αλλά μπορούμε να βρούμε λύση σε αυτά”.

Ως ένα “πολυθεματικό συνέδριο που μπορεί να δώσει πολλά σε αυτούς που θα το παρακολουθήσουν”, χαρακτηρίζει το TEDx Κομοτηνής ο Περικλής Μουτζούρης και μιλάει για “μία ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να αποκομίσουν νέες και καινοτόμες ιδέες και να λάβουν ένα έξτρα κίνητρα για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν και αυτοί περισσότερο στους τομείς που ο καθένας ασχολείται”.

Ο ίδιος μας εξηγεί ότι από μικρός κιόλας παρακολουθούσε διάφορες ομιλίες TED που συνέβαιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας “και από την στιγμή που αυτό το συνέδριο ήρθε και στην Κομοτηνή ήθελα όσο μπορώ κι εγώ να συμβάλω στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μέσω της εθελοντικής δράσης”.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 1/5/2018}