Τα σύνορα του Έβρου θωρακίζονται με συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ

Κατασκευή φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» προβλέπει το έργο «συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τελωνειακό Σταθμό Καστανεών μέχρι την συνοριακή γραμμή»

Πρόκειται για επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες το οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανεών για την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Γνώμη ο φράχτης θα έχει μήκος 150 μέτρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 45.680 ευρώ. Μάλιστα τιςς επόμενες μέρες αναμένεται να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη για τη συμμετοχή των εταιρειών στον διαγωνισμό.

Τα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, όπως είναι γνωστά, χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών, πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμη και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμη και ανθρώπους που επιχειρούν να το περάσουν. Το σύρμα είναι φτιαγμένο από υλικό υψηλής αντοχής και δεν τέμνεται.

Το συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 24/10/2019}