Ταε-κβο-ντο: Χρυσό μετάλλιο για την Ξανθιώτισσα Ντερεμίδου Μαρία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση 44 κρατών-319 συλλόγων

Με τον ΑΣ Χρυσούπολης να κατακτά την 29η θέση στην γενική κατάταξη 5ος από Ελλάδα και 1ος από Β. Ελλάδα

Το 1ο president cup taekwondo for children ολοκληρώθηκε από 3-4 Φεβρουαρίου 2018 στο Sindelfingen της Γερμανίας  με την συμμετοχή 44 κρατών  319 συλλόγων . Ο ΑΣ Ταεκβοντο Χρυσούπολης έδωσε το παρών σε αυτή την σημαντική διοργάνωση συνοδεία του προπονητή Ιωάννη Θεοδώρου , με 4 αθλήτριες:

ΟΙ 3 Ξανθιώτισες αθλήτριες προπονούνται στον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Ξάνθης «Ανατολική Δύναμη» με τον ίδιο προπονητή κ.Ι ωάννη Θεοδώρου.

ΝΤΕΡΕΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ της ΞΑΝΘΗΣ  (2010-2011)  κατάκτηση Χρυσού μεταλλίου 3 νίκες με Γερμανίδες τελικός με Τουρκάλα , σκορ αντίστοιχων αγώνων 1ος αγώνας 33-20 , 2ος αγώνας 21-15  και 3ος αγώνας 39-18

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ της ΞΑΝΘΗΣ  (2007-2009) Ήττα στο 1ο αγώνα από Αγγλία(Χάλκινο μετάλλιο συμμετοχής)

ΜΙΓΓΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ της ΞΑΝΘΗΣ   (2004-2006) Κατάκτηση 5ης θέσης 2 νίκες ,  1ος αγώνας με Κροατία νοκάουτ ,2ος αγώνας με Αγγλία 7-3 και στο 3ο αγώνα για την είσοδο στα μετάλλια  ήττα από Σερβία.

ΚΑΣΑΠΗ ΜΑΡΙΑ  της ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (2004-2006) ήττα στο 1ο αγώνα  από Ρωσία.

Δήλωση του προπονητή Ιωάννη Θεοδώρου:

«Πραγματικά αυτή η διοργάνωση παρότι οργανωτικά είχε αρκετές αδυναμίες αλλά ο αριθμός των κρατών και των συλλόγων που συμμετείχαν αλλά και η ποιότητα της αγωνιστικής κατάστασης των αθλητών ανέβασαν ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης με την συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι αθλήτριές μας Παπαγεωργίου Ειρήνη και Ντερεμίδου Μαρία  δοκιμάστηκαν  πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες και μάλιστα σε διεθνή διοργάνωση. Η αθλήτρια Ντερεμίδου Μαρία μετά από 3 εντυπωσιακές νίκες δίνοντας πραγματικά μάχες απέναντι στις αντιπάλους  μεγαλύτερης ηλικίας κατέκτησε την 1η θέση επάξια σηκώνοντας την Ελληνική σημαία και δικαιωματικά έκανε τον γύρο του θριάμβου σε πολύ συγκινητικές στιγμές με πολύ έντονα για όλους μας τα συναισθήματα χαράς συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας .Τι μπορείς να πείς για την μαχητικότητα την θέληση την πυγμή το θάρρος ενός 7 χρονου κοριτσιού με Ελληνική ψυχή μας δίδαξε πολλά, μας είπε «μπορούμε», έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Μαράκι μας της εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει να έχει αυτή την ψυχή και την αγάπη στο Ταεκβοντο και στη ζωή . […]».

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 9/2/2018}