Συνάντηση των Λιμενικών με τον Ε. Στυλιανίδη. Τα προβλήματα σε πρώτο πλάνο

Την 12-10-2019 μέρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης καθώς και τοπικών αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., επισκέφθηκαν τον βουλευτή Ροδόπης κύριο Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της ένωσής μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα εγκάρδιο και ζεστό κλίμα και τέθηκαν τα κάτωθι θέματα:

  • Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, βελτίωση των συνθηκών της προσωρινής κράτησης – φύλαξης καθώς και της ασφάλειας και υγιεινής προς όφελος των συναδέλφων αλλά και των κρατουμένων.
  • Ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του με προσωπικό και μέσα καθώς οι αυξανόμενες ροές παράνομα εισερχόμενων προσώπων αλλά και οι επερχόμενες εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας.
  • Αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας σε Λιμενικό Τμήμα όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία καθώς ο νομός Ροδόπης δεν διαθέτει Λιμενική Αρχή που να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και τους ερασιτέχνες ιδιοκτήτες σκαφών οποιουδήποτε τύπου. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα στέγασης της Υπηρεσίας σε κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως, πλησίον του αλιευτικού καταφύγιου στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας.

Ο κ. Ευριπίδης ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και δήλωσε αρωγός στα αιτήματά μας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr, 14/10/2019}