Ν. Δαπέργολας: Το 80% του ελληνικού λαού κατά της συμφωνίας

Δήλωσαν την αντίθεσή τους με την συμφωνία των Πρεσπών και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Σπαθί της Κομοτηνής, χθες, Κυριακή. Η  συγκέντρωση αποφασίστηκε, λόγω των βροχοπτώσεων, να αποτελέσει τον προπομπό για την επόμενη, καθώς την Δευτέρα 21/1 στο ίδιο σημείο, θα πραγματοποιηθεί το κανονικό συλλαλητήριο της Κομοτηνής κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Πάντως,  στο Σπαθί βρέθηκε αρκετός κόσμος, αψηφώντας την βροχή και διατρανώνοντας την αντίθεσή του στην επίμαχη συμφωνία. Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο κι έκανε μία σύντομη τοποθέτηση στα ΜΜΕ. Ως κεντρικός ομιλητής παραβρέθηκε ο εκπαιδευτικός και καθηγητής ιστορίας στο ΑΠΘ Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την συμφωνία προδοτική και είπε σχηματικά πως το 80% του ελληνικού λαού είναι αντίθετος με αυτήν.

Η τοποθέτησή του ήταν σύντομη, καθώς την Δευτέρα 21/1 και ώρα 14:30 στο σπαθί αποφασίστηκε να γίνει το κεντρικό συλλαλητήριο, όπου θα γίνουν αναλυτικά οι χαιρετισμοί και οι τοποθετήσεις.

[Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 21/1/2019]