Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Περιφέρειας: «Καλωσορίσατε στο σπιτικό μας…»

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον σύλλογο είτε κατάγονται από τον Πόντο είτε απλώς αγαπούν τον Πόντο, το μήνυμα του αντιπροέδρου Στ. Νικολάου

Καλωσορίσατε στο σπιτικό μας και στη νέα χρονιά που την ξεκινάμε με πολύ αγάπη, μεράκι και αισιοδοξία“. Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας “Ο Εύξεινος Πόντος” Στέλιος Νικολάου, καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στον ετήσιο αγιασμό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου στην έδρα του συλλόγου (Βενιζέλου 46). 

Η προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες για τον σύλλογο, γιατί τα διάφορα τμήματά του είχαν ενεργό παρών και στα καλοκαιρινά δρώμενα εντός κι εκτός Ροδόπης, όπως μας εξηγεί ο Στ. Νικολάου. Ο ίδιος σημείωσε πως φέτος ξεκίνησαν με οκτώ τμήματα ποντιακού χορού, για διάφορες ηλικίες και επίπεδα, τμήμα λίρας και χορωδίας. Δηλώνει μάλιστα ιδιαίτερα χαρούμενος, κληθείς να καταθέσει σχετικό σχόλιο από τον “Χ”, για το ότι “υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που συμμετέχουν στις χορευτικές ομάδες, αγαπούν τον παραδοσιακό και δη τον ποντιακό χορό, και συμμετέχουν στις δράσεις μας, επιδεικνύοντας πολλές φορές και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτούς που έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο“.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται από το 1962 και “σε αυτά τα 56 χρόνια δράσης αριθμεί πολλές επιτυχίες τόσο και πολιτιστικό – λαογραφικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο“, σημειώνει ο κος Νικολάου, που δεν αποκαλύπτει τις φετινές εκδηλώσεις που είναι στα σκαριά αλλά έχει να θυμάται – την αναβίωση ποντιακού γάμου στην Κομοτηνή και πολλές άλλες εκδηλώσεις που έκανε ο σύλλογος αυτά τα χρόνια. Πάντως, αυτό το διάστημα οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έχουν ησυχάσει, μιας που – όπως κάθε ποντιακό σωματείο – προετοιμάζονται για το 14ο πανελλήνιο φεστιβάλ ποντιακών χορών που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 3/10/2018}