Σχολικές εξετάσεις: Ξεκίνησαν ήδη οι προαγωγικές – Από 6/6 για ΕΠΑΛ και 7/6 για ΓΕΛ οι πανελλαδικές

Διευκρινίσεις του Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης Κ. Μπαντίκου

Έτοιμες δηλώνουν οι υπηρεσίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή τόσο των ενδοσχολικών όσο και των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως αναφέρει στην «Θ» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Κ. ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ: «ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει στην «Θ» ότι «με τους συνεργάτες μας που ασχολούνται με το θέμα των πανελλαδικών, με τις επιτροπές και με τους διευθυντές εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων, χειριζόμαστε όλα τα θέματα. Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες έγκαιρα (μέσα στο χρονικό πλαίσιο που προβλέπεται και οδεύουμε κανονικά προς τις εξετάσεις. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δηλαδή, δεν έχουμε κανένα θέματα. Προχωρούμε με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει».

«ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…»

«Ακόμη και η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου που ορίζει πως θα καθαριστούν ακόμη και οι σχολικές μονάδες, μετά την παράδοση των σχολικών αιθουσών την Δευτέρα 3 Ιουνίου και τον Β΄γύρο των εκλογών. Είναι όλα διευκρινισμένα. Όταν χρειάστηκε για κάποιους άλλους λόγους να γίνουν κάποιες αλλαγές σε αίθουσες, αυτές είχαν γίνει πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «γνωρίζαμε για τις εκλογές, οπότε οι όποιες αλλαγές (αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα) έγιναν πριν την έναρξη. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα».

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξάγονται από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 51922/ΓΔ4/3-4-2019 Υ.Α. (Β΄ 1216), η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται κατ’εξαίρεση λόγω της διενέργειας αυτοδιοικητικών εκλογών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. Οι εξετάσεις για μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Επίσης από τις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και από τις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/,  29/5/2019}