Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής η ιστορική εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος» με την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου ζήτησαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου να μεταφερθεί και να εκτεθεί σε προσκύνηση στον Ναό της Νέας Χηλής η ιστορική εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την οποία έφεραν οι Πόντιοι πρόγονοί μας από την ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Μετά από τη θετική ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου καταστρώθηκε το κάτωθι πρόγραμμα για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής για την έλευση της ιεράς εικόνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

19.00: Υποδοχή Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του ιερού λειψάνου της Οσίας Υπομονής στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Χηλής.

Επίσημη Δοξολογία.

20.00: Επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Συμμετέχει η Χορωδία των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως με ύμνους – θρήνους της Αλώσεως και επετειακούς σχολιασμούς του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

7.00 – 10.00: (Απόδοση Μεσοπεντηκοστής) Ιερατικό Συλλείτουργο.

12.00: Παρακλητικός Κανόνας στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

16.00: Χαιρετισμοί στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

18.30: Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

19.30: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 100 χρόνια από ένα απαράγραπτο έγκλημα». Ομιλία από τον κ. Θεοδόσιο Κυριακίδη, Δρ. Ιστορίας – Επιστημονικό συνεργάτη της έδρας Ποντιακών Σπουδών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.

Παραδοσιακοί χοροί από τους ποντιακούς συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

7.00 – 9.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

10.00: Αναχώρηση της ιεράς εικόνος για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 28/5/2019}