Μ. Ραγκούσης: “Στην Κομοτηνή δεν άλλαξαν τα πεζοδρόμια άλλαξε η νοοτροπία”

Σημαντικές αθλητικές δράσεις ετοιμάζει και το 2019 ο Ηρόδικος

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με άξονα ένα …πολυγεγονός γύρω από τον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία, φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Ηρόδικος. Ο λόγος για το Alter Weekend που διοργανώνει η ΔΕΘ και θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στο Helexpo Μαρούσι στην Αττική. “Είναι ένα πολυγεγονός το οποίο θα συνδυάζει και το εκθεσιακό κομμάτι και διάφορα event”, λέει χαρακτηριστικά ο κος Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για σημαντικές ημερίδες και στρογγυλές τράπεζες, θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας και, όπως λέει ο πρόεδρος, “ετοιμάζουμε μία έκπληξη την οποία θα ανακοινώσουμε αργότερα γύρω από το μπάσκετ”.

“Για πρώτη φορά γίνεται κάτι τόσο μεγάλο στην Ελλάδα – Όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου ήδη έχουν κλείσει τις θέσεις τους για το γεγονός”, έσπευσε να προσθέσει σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Ραγκούσης, μιλώντας για ένα πολυγεγονός το οποίο “αγγίζει όλο το εύρος της αναπηρίας”, πληροφορώντας ότι στο εξωτερικό γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις. Περισσότερα για το πολυγεγονός το οποίο “θα ξεπεράσει τα συνηθισμένα”, όπως εξηγεί ο πρόεδρος, θα γίνονται γνωστά τμηματικά και πληροφορεί ότι “δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλητές του Ηρόδικου: Θα έχουμε διπλή συμμετοχή, δηλαδή οι αθλητές του Ηρόδικου θα βρίσκονται στο Μαρούσι με εκπροσώπους της ομάδας μπάσκετ, με τους Παραολυμπιονίκες μας και με την παρουσίαση του συλλόγου Περπατώ που έχει να επιδείξει καινοτόμες ιδέες”.

Προχωράει η χαρτογράφηση των ΑμεΑ στη Ροδόπη

Όπως σας ενημέρωσε ο “Χ” το περασμένο διάστημα, ο Δήμος Κομοτηνής ήρθε σε συμφωνία με τον Περπατώ. Ο σύλλογος λειτουργεί μία πλατφόρμα καταγραφής ατόμων με αναπηρία, την οποία θα αξιοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής – μαζί με την αντίστοιχη που έχει το Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Κομοτηνής – προκειμένου να επεμβαίνει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. “Αν δεν υπήρχε η χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ και το Ίδρυμα Λάτσης, δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα”, δεν έκρυψε ο πρόεδρος, ο οποίος μιλάει για την στόχευση που είναι “να καταγραφούν τα ΑμεΑ, που είναι ένα εργαλείο για όλους τους δημόσιους φορείς”. “Η διαχείριση Πολιτικής Προστασίας μπορεί να δει πολύ εύκολα σε ποια σημεία δηλωμένα υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα, με προβλήματα νοητικής, κλπ”, εξήγησε.

Οι δράσεις του Ηρόδικου στην Κομοτηνή συνεχίζονται

Ο κος Ραγκούσης πληροφόρησε ότι η δράση του Ηρόδικου συνεχίζεται δυναμικά στον αθλητισμό με αναπηρία και στο 2019. Πρώτο παράδειγμα που έφερε στην συζήτηση είναι η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο η οποία “ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου τις υποχρεώσεις της εκτός έδρας στα Τρίκαλα ενώ στον δεύτερο αγώνα του Μαρτίου θα υποδεχθούμε τις Σέρρες στην πόλη μας”.Επίσης, πληροφόρησε ότι με την Ομοσπονδία, με τον Δήμο Κομοτηνής και με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου “έχουμε συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμπάντμιντον στην Κομοτηνή, όπως έγινε και πέρσι”. Υπάρχουν κι άλλα πολλά στο καλεντάρι του Ηρόδικου, τα οποία θα γίνονται αναλυτικά γνωστά προσεχώς.

“Μία πόλη φιλική προς τους αθλητές”

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με γενικότερες διαπιστώσεις του προέδρου αναφορικά με την Κομοτηνή ως προορισμό αθλητισμού ατόμων με αναπηρία. “Έχουμε τις υποδομές, έχουμε τους συνεργάτες, έχουμε τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο που μας βοηθούν πολύ. Είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε υλικά και κτιριακά. Ζούμε σε μια πόλη που είναι πολύ φιλική προς τους αθλητές, χαίρονται να έρχονται στην Κομοτηνή. Οι πολίτες της Κομοτηνής είναι οι πιο εξοικειωμένοι με την αναπηρία από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή είναι η επανάσταση που έγινε στην Κομοτηνή: Δεν άλλαξαν τα πεζοδρόμια, άλλαξε η νοοτροπία, έχουμε αλλάξει και είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες περιοχές”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 23/2/2019}