Στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε την Τετάρτη ο φιλέλληνας Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί ότι ο Γερουσιαστής συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζόρτζη Τσούνη. Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Γερουσιαστή ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Χατζημιχαήλ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

“Εξαιρετική τιμή και τεράστιας σημασίας η σημερινή ανεπίσημη επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης του Πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Bob Menendez στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης του στη Θράκη!”

Διαχρονικός υποστηρικτής της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, πρωτοστάτησε το 2019 μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο στην πρωτοβουλία για τον East Med Act, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του αμερικανικού κράτους. Η πρωτοβουλία αυτή εξέπεμψε ισχυρό μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με αξιόπιστους εταίρους στην περιοχή, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει πρωτοστατήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο για την ανάδειξη της τουρκικής παραβατικότητας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και στη συζήτηση για την κατοχή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία – πραγματικότητα ασύμβατη με την ιδιότητα της συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ – με την ενεργοποίηση των κυρώσεων σε βάρος της στη βάση του νόμου CAATSA.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 18/8/2022}