Στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συζήτηση με την οικογένεια Κουρούδη και ξενάγηση στη μονάδα της επιχείρησης

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή ήταν και η τελευταία της επίσκεψη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στην Θράκη.

Η ΠτΔ κατέφτασε στα Θρακικά λίγο πριν τις 10 το πρωί. Εκεί την περίμεναν ο ιδρυτής των Θρακικών Σταμάτης Κουρούδης, καθώς και οι Ηλίας και Εμμανουέλλα Κουρούδη, μαζί με εργαζομένους της επιχείρησης.

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, η ΠτΔ πέρασε στον πρώτο όροφο, όπου πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για τη βαμβακοπαραγωγή κι όχι μόνο. Η κα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την καλλιέργεια βάμβακος, τους τρόπους με τους οποίους η επιχείρηση αναδεικνύει το τοπικό βαμβάκι και στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και για καινοτομίες, όπως το κλείσιμο τιμών μέσω χρηματιστηρίου, την χρήση συστημάτων ευφυούς γεωργίας, τα προγράμματα πιστοποίησης βαμβακιού, μεταξύ άλλων.

Ο Στ. Κουρούδης στο περιθώριο της συνάντησης είχε την ευκαιρία επίσης να θέσει υπόψη της ΠτΔ το ζήτημα της αποβιομηχάνησης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. «Στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής είναι πολλά τα κλειστά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, κάτι που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά του δυτικού κόσμου θα έλεγα», της είπε σε μία αποστροφή του.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η οποία κράτησε περί των 20 λεπτών, πραγματοποιήθηκε σύντομη ξενάγηση της ΠτΔ στη μονάδα των Θρακικών. Στον υπόγειο χώρο της εγκατάστασης, ο Ηλίας Κουρούδης της έδειξε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την επεξεργασία του βαμβακιού.

Οι άνθρωποι των Θρακικών της δώρισαν δύο μεταξωτά φουλάρια, ένα παραδοσιακό εργόχειρο και ένα πιο σύγχρονο, ενώ επίσης την προσκάλεσαν στο μέλλον να επισκεφτεί και τη μονάδα μεταξιού στο Σουφλί, για να δει πως παράγονται τα φουλάρια από το μηδέν.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 30/5/2020}