Στα μέσα Νοεμβρίου οι απαντήσεις των Υπουργείων για τη Σαμοθράκη

Στα μέσα Νοεμβρίου θα απαντήσουν τα υπουργεία στα οποία απευθύνθηκε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Βίτσας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ήδη έχει γίνει μία πρώιμη αποκατάσταση των ζημιών ώστε να διευκολυνθεί στο μέγιστο η καθημερινότητα των κατοίκων, ομως η ουσιαστική παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και πολύ χρόνο.

Ο κος Βίτσας κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να μην λαϊκίζουν πάνω στα χαλάσματα της καταστροφής και δη μέσα από τα social media και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του έχουν πράξει το μέγιστο δυνατό για την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας, αλλά και για συνολικότερο συμμάζεμα του δήμου στα τρία χρόνια που φέρουν την ευθύνη της διοίκησής του.

Επιπλέον, ο κος Βίτσας σχολίασε και το γεγονός της επικείμενης δίμηνης ακινησίας του μοναδικού οχηματαγωγού πλοίου που εκτελεί δρομολόγια από και προς το νησί, η οποία θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος είπε ότι έχει κάνει ήδη επαφές με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο αναζητά εφοπλιστές που θα καταθέσουν προσφορές για μίσθωση πλοίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη στο συγκεκριμένο δίμηνο.