Σουφλί: Οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταφέρονται εκτός της πόλης

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Σουφλίου επιλύεται μετά την συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Χρήστου Βίνη με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες θα μεταφερθούν εκτός της πόλης του μεταξιού!

Ο κ. Καλακίκος μετά την συνάντηση με τον κ. Βίνη ανέφερε: “Ενας ακόμη δύσκολος αγώνας της Δημοτικής Αρχής μετά από πολλές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κ. Χρήστο Βινη έχει επιτυχή έκβαση!”.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ βρέθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποίηθηκε συνάντηση στο Νομαρχείο με τους δημάρχους του Έβρου για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης, δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της γραμμής Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο, ένα έργο που δημοπρατείται μέσω Ανταγωνιστικού Διαλόγου, μαζί με το τμήμα Θεσσαλονίκη-Τοξότες, βάζουν στις ράγες της υλοποίησης το μεγαλύτερο δημόσιο έργο όλων των εποχών, την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία. Το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής είναι στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση των διασυνοριακών διασυνδέσεων της χώρας μας, ενώ ενισχύει τόσο την εμπορευματική όσο και την επιβατική κίνηση, καθώς θα μπορεί να λειτουργεί και για προαστιακή εξυπηρέτηση των περιοχών κατά μήκος του ποταμού Έβρου».

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 21/2/2023}