Η Χαριτινή Πετρίδου πετυχαίνει «διάνα» τον στόχο της!

Γνωρίστε τα μυστικά της τοξοβολίας από την προπονήτρια του Σκοπευτικού Ομίλου Κομοτηνής

Ένα άθλημα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 4 έως … 104 ετών είναι αυτό της τοξοβολίας. Ο Σκοπευτικός Όμιλος Κομοτηνής μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις, αν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου.Τα τμήματα λειτουργούν κάθε Παρασκευή στις 18.30 και Σάββατο στις 10.00. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, 30 ευρώ κοστίζει η μηνιαία συνδρομή για τους μεγάλους και 20 ευρώ για τα παιδιά.

Πρόκειται για ένα σωματείο που αντέχει στον χρόνο. Ιδρύθηκε το 1983 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας τοξοβολίας, ενώ πολλοί αθλητές του αποτέλεσαν μέλη της εθνικής ομάδας με πλήθος επιτυχιών, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο, κ. Νικόλαο Κωνσταντίνου. Νίκες σε βαλκανικούς αγώνες, παγκόσμια και πανελλήνια πρωταθλήματα είναι κάποιες από τις διακρίσεις που έχουν πετύχει μέχρι και σήμερα.

Η «οικογένεια» του ομίλου καλεί, λοιπόν, νέα μέλη να απευθυνθούν σε αυτήν για να γνωρίσουν το άθλημα και να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους. Ας μην ξεχνούμε, όμως, πως ένας αθλητής – όσο καλός και αν είναι – δεν μπορεί να αναδειχθεί χωρίς σκληρή δουλειά και έναν έμπειρο προπονητή. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της προπονητικής της καριέρας η κ. Χαριτινή Πετρίδου είναι η κατάλληλη στο να μας διδάξει τον τρόπο ώστε να πετύχουμε «διάνα» τον στόχο μας!

Χαριτινή Πετρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, υποψήφια διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής «Η τύχη με ευνόησε όταν στον δρόμο μου μου έφερε τον 15χρονο Παράσχο Λιάπη και την 11χρονη Ιωάννα Ειρήνη Μαργαρίτου, την κόρη μου»

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Κομοτηνής είναι ένα από τα πρώτα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην τοξοβολία, ενώ πλέον ασχολείται αποκλειστικά με αυτήν. Τα μέλη του αθλούνται τόσο σε επίπεδο αναψυχής όσο και πρωταθλητισμού χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος, μιας και η ίδια φροντίζει σε κάθε περίπτωση να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Μιλώντας για το πώς πρωτοξεκίνησε μίλησε με θέρμη για την γνωριμία της με τον πρόεδρο του σωματείου και «θρύλο» της τοξοβολίας, όπως χαρακτήρισε τον κ. Νικολάου. Πλέον έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία η κ. Πετρίδου αισθάνθηκε την ανάγκη να δημιουργήσει ένα εγχειρίδιο. Έτσι δημιουργήθηκε «Η Τέχνη της Τοξοβολίας: Μία προσέγγιση και για αρχαρίους», που περιλαμβάνει μία αναφορά των απαραίτητων εξαρτημάτων αλλά και τεχνικών ρίψεων.

«Έχω υπάρξει Ομοσπονδιακή Προπονήτρια, ενώ η τύχη με ευνόησε όταν στον δρόμο μου μου έφερε τον 15χρονο Παράσχο Λιάπη και την 11χρονη Ιωάννα Ειρήνη Μαργαρίτου, την κόρη μου. Αυτά τα παιδιά είχαν τα φόντα να γίνουν πρωταθλητές και έτσι έγινε.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικές επιδόσεις. Απέδειξαν ότι ένας αθλητής που είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά μπορεί να αναδειχθεί με τον κατάλληλο προπονητή», θυμήθηκε μιλώντας για την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, της Χαράς Καϊμάκη,  4/10/2013}