Πολλές οι ανάγκες των σχολικών μονάδων της Κομοτηνής

Όπου φτωχός και το σχολείο του - Απαραίτητη και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων· σανίδα σωτηρίας ο χώρος της παλιάς Νομικής

Την κατάσταση των σχολικών μονάδων της Κομοτηνής, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τους σχεδιασμούς του δήμου για την, έστω μερική, ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές, παρέθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα είχε φέρει στο Συμβούλιο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ερώτηση του επικεφαλής της κ. Νίκου Φακιρίδη, προ μερικών μηνών, όμως κάποιες εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την αναβολή του για να συγκεντρώσουν και αυτές στοιχεία.

Τελικά, μετά από αρκετές αναβολές και καθυστερήσεις, ο κ. Πετρίδης έκανε την ενημέρωση αυτή, παραθέτοντας μια σειρά προβλημάτων και θεμάτων που δημιουργεί η γήρανση των κτιρίων, η ελλιπής συντήρησή τους λόγω της χρόνιας έλλειψης πόρων που ξεκίνησε από τον πρώτο μνημονιακό χρόνο, αλλά και η ανάγκη για τη δημιουργία νέων δομών, που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να χτιστούν αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα κτίρια της παλιάς Νομικής, όταν οι σχολές μετεγκατασταθούν στα νέα κτίρια που σχεδιάζονται στην Πανεπιστημιούπολη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 21/10/2-17}