Τοποθετήθηκε το Seatrack Μαρώνειας, αλλά…

Θέμα ημερών η τοποθέτηση των παράλληλων υποδομών, λέει ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης - Διαφωνεί με την τοποθεσία ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, τα ΚΑΑΥ προτείνει ως ιδανική τοποθεσία ο Τρύφωνας Καρούντζος

Τοποθετήθηκε το Seatrack Μαρώνειας, αλλά προς το παρόν η πρόσβαση σε αυτό με αναπηρικό αμαξίδιο δεν είναι εφικτή, ενώ εγείρει προβληματισμό η επιλογή της τοποθεσίας. Τις απαντήσεις όσον αφορά τις παράλληλες υποδομές που απαιτούνται έδωσε ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, κάνοντας γνωστό ότι ήδη τοποθετήθηκαν ένας χώρος όπου μπορούν τα άτομα με αναπηρία να αλλάζουν ρούχα, ενώ είναι θέμα ημερών να τοποθετηθούν οι διάδρομοι πρόσβασης στον μηχανισμό και σύνδεσής του με τις άλλες υποδομές. Δίπλα στο beach bar Aqua στην παραλία Κρυονερίου  βρίσκεται το Seatrack και όπως λέει ο δήμαρχος το μέρος είναι κατάλληλο, δίπλα σε κατάστημα με λουόμενους και χωρίς τον κίνδυνο να βανδαλιστεί.

Διαφορετική άποψη για την επιλογή της τοποθεσίας έχει ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος. Για την παραλία Κρυονερίου αναδεικνύει ότι είναι μία θάλασσα ρηχή που δεν ενδείκνυται για άτομα με αναπηρία, ενώ η έλλειψη των παράλληλων υποδομών δεν ευνοεί την πρόσβαση.

Επίσης αναδεικνύει και την μορφολογία της περιοχής που είναι ανηφορική, με αποτέλεσμα η κίνηση από και προς το Seatrack αλλά και προς τα αποδυτήρια να μην είναι εύκολη για ένα άτομο με αναπηρία. Την Αλκυώνα ή ακόμη καλύτερα τα ΚΑΑΥ, αναδεικνύει ως καλές τοποθεσίες για τον μηχανισμό Seatrack. Κατά την άποψη του κου Καρούντζου τα ΚΑΑΥ είναι η ιδανική τοποθεσία, αφού η θάλασσα έχει κατάλληλο βάθος, υπάρχει ναυαγοσώστης και γιατρός, ενώ υπήρχε διαβεβαίωση από τον στρατό ότι θα γινόταν μία διαμόρφωση του ευρύτερου χώρου από μηχανήματα. Ο κος Καρούντζος διαπιστώνοντας πλέον ότι ήδη έχει παρέλθει το μισό καλοκαίρι λέει πως «ό,τι γίνει θα γίνει του χρόνου».

Θυμίζουμε ότι το μηχάνημα Seatrack για αυτόνομη είσοδο κι έξοδο ατόμων με αναπηρία από την παραλία, το απέκτησε ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, με δωρεά του διαδριατικού αγωγού TAP, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών έργων της εταιρίας. Κατόπιν επαφών του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, με τους ανθρώπους του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, είχε διαπιστωθεί η ανάγκη να καταστεί πλήρως προσβάσιμη τουλάχιστον μία ακτή του Δήμου. Γι’ αυτό και προτάθηκε η ανάγκη τοποθέτησης ενός τέτοιου μηχανισμού, που επιτρέπει την αυτόνομη είσοδο κι έξοδο ατόμων με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα στην παραλία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου,, 18/7/2019}