Σε «αναγκαστική» συνεδρίαση η επικαιροποίηση της απόφασης του Π.Σ. ΑΜΘ κατά του χρυσού

Μετά από αίτημα των παρατάξεων «Περιφερειακή Σύνθεση» και «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ θα συζητηθεί το θέμα της επικαιροποίησης της προηγούμενης απόφασή του κατά του ενδεχομένου εγκατάστασης στην περιοχή μας εταιρειών για εξόρυξη και απόληψη χρυσού.

Τα αιτήματα των παρατάξεων «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη και «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» του Κώστα Κατσιμίγα όπως αυτά κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστο Παπαθεοδώρου δεν συμπεριλήφθηκαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το θέμα επανέφεραν αμφότεροι οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης με αφορμή και την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.

Χρήστος Μέτιος

«Η εκ νέου ανακίνηση του θέματος του χρυσού προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από κάποιους που θέλουν να βρουν ρόλο»

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Μέτιος στην έναρξη της συνεδρίασης θέλησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος όπως εξήγησε «για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις». Ο ίδιος τόνισε πως το θέμα δεν εισήχθη προς συζήτηση στην εν λόγω συνεδρίαση καθώς «δεν συνίστανται σοβαροί λόγοι» αλλά η ανακίνηση ενός θέματος όπως αυτό της επένδυσης του χρυσού που επανέρχεται στην επικαιρότητα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο- το οποίο έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη θέση- συνεχώς τα τελευταία χρόνια και αποτελεί την δεδομένη χρονική στιγμή προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από «κάποιους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν για τον εαυτό τους νέο ρόλο».

 «Δεν έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός επί του ζητήματος από το βήμα της ΔΕΘ επί της «σύμφωνης γνώμης της τοπικής κοινωνίας» αποτελούν «δέσμευσή και εγγύησή του», για να αναγνώσει αυτούσια τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαιρέτησε την υπεύθυνη όπως την χαρακτήρισε στάση του Πρωθυπουργού για να καταφερθεί κατά της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία όπως επεσήμανε «είχε την ευκαιρία να αλλάξει τον μεταλλευτικό κώδικα και δεν το έκανε».

Καταλήγοντας ο κ. Μέτιος ξεκαθάρισε πως η στάση του είναι και παραμένει αρνητική απέναντι στην συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και κάθε επένδυση που βλάπτει το περιβάλλον. «Η Περιφέρειά μας θα σταθεί αρωγός και σύμμαχος σε όποιον θέλει να επενδύσει στον τόπο μας, με τον απαράβατο όρο του σεβασμού απέναντι στο θεσμικό πλαίσιο, στους ανθρώπους και την προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε χαρακτηριστικά.

[Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:] 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, της Νατάσσας Βαφειάδου, 1/10/2019}