Η Σαμοθράκη εκπέμπει «SOS» για την έλλειψη παιδιάτρου στο νησί

Χωρίς παιδίατρο παραμένει το νησί της Σαμοθράκης εν μέσω έξαρσης της εποχικής γρίπης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε «θάλαμο νοσηλείας» καθώς καθημερινά μεταφέρει ασθενείς για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι εναπομείναντες γενικοί ιατροί του Κέντρου Υγείας έχουν ξεπεράσει τα όρια και τις αντοχές τους.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η  έξαρση της γρίπης στο νησί της Σαμοθράκης, υποχρέωσε το Δήμαρχο, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διακόψει τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, αλλά και τα απογευματινά ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμος, βρίσκεται από εχθές στην Αθήνα όπου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Χρήστο Δερμεντζόπουλο συναντήθηκε  με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και συζήτησαν μαζί του το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου, τη νομοθετική επίλυση της λειτουργίας αιμοληπτηρίων αλλά και το θέμα της αύξησης του ορίου συνταγογράφησης των γιατρών προς διευκόλυνση των ασθενών.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος με σχετική του ανάρτηση στα social media τόνισε «Θα είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο όπου αναμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.»

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 28/1/2020}