Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Σαμοθράκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου τη Σαμοθράκη για να παραστεί στον εορτασμό της απελευθέρωσης της νήσου από τον τουρκικό ζυγό

Με κάθε επισημότητα, αλλά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, η Σαμοθράκη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Σαμοθράκη για να παραστεί στον εορτασμό της 105ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Οι κάτοικοι που, περίπου πριν από 20 ημέρες, δοκιμάστηκαν σκληρά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, το τελευταίο τριήμερο και ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας που τόσο βίαια ανετράπη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στη Χώρα της Σαμοθράκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Ανθίμου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρέλαση μαθητών και τμημάτων του στρατού.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Σαμοθράκης και της τελετής αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας, Δημήτρης Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφάλειας.

Το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.alexpolisonline.com/ , από ΑΠΕ-ΜΠΕ,  20/10/2017}