ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης το βράδυ της Δευτέρας άφησε πίσω της μεγάλες πληγές. Η κυκλοφορία προς Λάκκωμα έχει διακοπεί απομονώνοντας τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά η γέφυρα μετά τα Αλώνια.

Η δημοτική αρχή συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και ειδικά με αυτοκίνητα. Φυσικά τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κου Βίτσα, «Το δημαρχείο δεν υφίσταται, οι τοίχοι υποχώρησαν και η βροχή πέρναγαν σαν καταρράκτης από μέσα. Στο κέντρο υγείας έχει καταστραφεί ο πρώτος όροφος, καθώς έχει γεμίσει παντού με λάσπες. Δεκάδες επιχειρήσεις, δηλαδή καφενεία, ταβέρνες και καταστήματα έχουν εκτεταμένες ζημιές».

Προς βοήθεια των επιτόπιων δυνάμεων σπεύδει το Δ’ Σώμα Στρατού με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου (εκσκαφείς, μπουλντόζες κ.λπ.), τα οποία σήμερα πρωί φορτώθηκαν στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιτόπου θα μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Νίκος Τόσκας.