Χωρίς προβλήματα, ο πρώτος χιονιάς στη Ροδόπη

Άσπρισαν τα ορεινά του νομού και όχι μόνο, δεν λειτούργησαν σχολεία του Δήμου Αρριανών «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών»

Απότομη ήταν η αλλαγή καιρού από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου. Οι δείκτες της θερμοκρασίας έκαναν απότομη «βουτιά» και πολλά σημεία του νομού Ροδόπης -κυρίως στα ορεινά- «ντύθηκαν» στα λευκά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του «Χ» μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης ο χιονιάς δεν προκάλεσε προβλήματα, καθώς όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του νομού παρέμειναν ανοιχτές, ενώ κατά περιπτώσεις απαιτήθηκε η χρήση αλυσίδων ή χιονολάστιχων. Η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά και στον κάθετο άξονα Μακάζα – Νυμφαία, ενώ από την είσοδό τους στη Βουλγαρία οδηγοί παρατήρησαν ότι η χιονόστρωση ήταν πιο πυκνή.

Έκλεισαν σχολεία του Δήμου Αρριανών

Ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας σχολείων του Δήμου Αρριανών χθες Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονόπτωσης και παγετού» όπως αναφέρθηκε στην απόφαση, τα μειονοτικά σχολεία σε Κέχρο, Κερασιά, Χλόη, Οργάνη, Κύμη, Άνω Βυρσίνη, Μυρτίσκη, Κάτω Κάρδαμο, Δρανιά, Εσοχή, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Οργάνη, Κύμη, Κέχρο, Εσοχή.

Για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων σήμερα Πέμπτη 5/12, θα βγει σχετική ανακοίνωση από τον Αχμέτ Ριτβάν.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 5/12/2019}