Ροδόπη: Με αναφορές στα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης, η πρώτη πίτα της χρονιάς

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης – τυχερός ο Δημήτρης Λουρίκας

Σήμερα το πρωί (01/01/20) κόπηκε η πρώτη βασιλόπιτα για το 2020, στο κτίριο της πρώην νομαρχίας, με οικοδεσπότη τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, παρόντος και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο οποίος έκανε σαφή αναφορά στον εορτασμό φέτος των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια. Απευθυνόμενος προς τους φορείς είπε «ο καθένας από εμάς ας εμπνεύσει τους ανθρώπους που έχει στην ευθύνη του» και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι τρεις βουλευτές ν. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί από όλη τη Ροδόπη κι εκπρόσωποι φορέων του νομού. Οι κ. Τσαλικίδης και Μέτιος –απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους- μετέφεραν τις ευχές τους και αναφέρθηκαν στην ιστορική επέτειο των 100 ετών της ενσωμάτωσης της Θράκης. Ειδικά ο περιφερειάρχης μίλησε για το αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης δεν έκρυψε ότι την χρονιά που φεύγει μπορεί να έχει και λάθη και παραλείψεις, όμως το 2020 δημιουργεί νέες προοπτικές για τον τόπο μας.

Τέλος το φλουρί κέρδισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης του παρέδωσε ένα ασημένιο ρόδι για γούρι και το επετειακό λεύκωμα της Ροδόπης από το Via Egnatia αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 1/1/2020}