Οι μαθητές της Ροδόπης γνωρίζουν το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας στο πλαίσιο της καμπάνιας “Europe in My Region”

Ενθαρρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν περισσότερα για τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region» (Η Ευρώπη στην Περιφέρειά Μου), που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Όλον τον Μάιο, οι πολίτες θα ανακαλύπτουν χιλιάδες έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε 27 χώρες σε όλη την ΕΕ, ενώ κάποιοι με έκπληξη θα διαπιστώσουν ότι ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα τους!

Στο πλαίσιο της φετινής καμπάνιας, μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου από σχολεία απομακρυσμένων περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Περιφέρειάς μας.

Οι τρεις πρώτες επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  1. Την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 10:00, 40 περίπου μαθητές από τα Γυμνάσια Λαβάρων και Τυχερού Έβρου θα επισκεφθούν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007-2013.
  2. Την Τρίτη 8 Μαΐου στις 10:00, 100 περίπου μαθητές από τα Γυμνάσια Οργάνης, Ξυλαγανής, Ν. Καλλίστης και Ιάσμου Ροδόπης θα επισκεφθούν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.
  3. Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10:00, 40 περίπου μαθητές από τα Γυμνάσια Δικαίων, Κυπρίνου, Ριζίων και Ν. Βύσσας θα επισκεφθούν το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.

Διαγωνισμοί φωτογραφίας, ιστολογίου και κουίζ

Επιπλέον, «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» ενισχύει την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην προβολή της ΕΕ και των αποτελεσμάτων των επενδύσεών της σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την διοργάνωση ενός διαγωνισμού φωτογραφίας και ιστολογίου, καθώς και ένα κουίζ για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες. Στόχος αυτών οι πολίτες να μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους που σχετίζονται με έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και να κερδίζουν ενδιαφέροντα βραβεία.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας (23 Απριλίου – 31 Αυγούστου) στοχεύει να τραβήξει την προσοχή σε καίριες επενδύσεις που γίνονται σε περιφέρειες της Ευρώπης χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι πολίτες πρέπει να βγάλουν δυο φωτογραφίες ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ: μία με το έργο (καλλιτεχνική, δημιουργική) και μία κοντινή με την πινακίδα ή ταμπέλα με τις πληροφορίες χρηματοδότησης και τη σημαία της ΕΕ. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση φωτογραφίας που θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.

Ένα άλλο στοιχείο της εκστρατείας αποτελεί ο διαγωνισμός ιστολογίου, στο πλαίσιο του οποίου υποβάλλονται άρθρα ιστολογίου για έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ μέχρι την 31η Αυγούστου. Τρεις νικητές θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο και πλήρες εισαγωγικό πρόγραμμα κατάρτισης 3 εβδομάδων στον τομέα της επικοινωνίας σε επίπεδο ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τέλος, το «Κουίζ» αποτελεί έναν ψυχαγωγικό τρόπο να ελέγξουν οι πολίτες τις γνώσεις τους για τις περιφέρειες της ΕΕ και τον πολιτισμό τους. Κάθε δυο εβδομάδες θα επιλέγεται ένας νικητής και θα λαμβάνει ένα γκουρμέ καλάθι με εκλεκτά ευρωπαϊκά εδέσματα.