Οι Ξανθιώτες «Robospecialists» στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018 που θα γίνει στην Ταϊλάνδη

H Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™ διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής World Robot Olympiad™ 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Την Κυριακή 1 -7- 2018  ο Σύλλογος Ρομποτικής “Robospecialists”, συμμετείχε στον 10ο Πανελλήνιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, με 2 ομάδες Δημοτικού και 2 Γυμνασίου ,ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Τα παιδιά ρίχτηκαν στη μάχη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ρομποτικής που τους εξασφάλιζε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη , μαζί με τους προπονητές τους , που προσπάθησαν όσο μπορούσαν με την γνώση και την εμπειρία τους , να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση, με την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία να δίνει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα.

Στην κατηγορία Regular Δημοτικού  με προπονητή τον Βασίλη Κόκκινο συμμετείχαμε με 2 ομάδες .Η 1η ομάδα με τους Ελευθέριο Κερασίδη Χρήστο  Μουμτζή και Δημήτριο Περλεπέ οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση και κατέλαβαν την 11η θέση στην κατηγορία τους και η 2η ομάδα με τους Παναγιώτη Ιμσιρίδη, Κυριάκο Λαζίδη κ Ιωάννη Παρασκευά.

Στην κατηγορία Regular Γυμνασίου με προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννη συμμετείχαμε με 2 ομάδες. Η 1η ομάδα με τους  Δημήτριο Ζώγκα, Εμρέ Κουράκ και Ατά Τζαμπάζ και η 2η ομάδα με τους Δημήτριο Μάνο, Αναστάσιο Ντουμπάκη και Χρήστο Τουμπάρη. Οι ομάδες του Γυμνασίου παρά την μεγάλη προσπάθεια τους δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση ανάμεσα στις 12 κορυφαίες ομάδες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την αξιόλογη και επίμονη προσπάθειά τους και στους προπονητές μας, για την προετοιμασία και τον συντονισμό των ομάδων τους. Επίσης συμμετείχαν και ως κριτές στη κατηγορία ποδοσφαίρου  ο Βασίλης Κόκκινος ως επικεφαλής κριτής , στη κατηγορία Regular Δημοτικού η Μαρία Παπαδοπούλου και στις εγγραφές των ομάδων Regular η Θεανώ Καρατζιουμπάνη.

Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους προς τον σύλλογο ,αλλά και για την οικονομική τους στήριξη στους διαγωνισμούς ,είναι πάντα δίπλα μας αρωγοί .

Ο Απόστολος Καπουσούζης μαθητής του 1ου ΓΕΛ και μαθητής του Συλλόγου, ο οποίος συμμετείχε σε 5 διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής , επιλέχτηκε ανάμεσα από 9 μαθητές να είναι ένας από τους 3 που θα εκπροσωπήσει όχι μόνο την Ξάνθη μας, αλλά και όλη την Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά σε παγκόσμια διοργάνωση, ο 1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός της  FIRST Global έγινε πέρυσι τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον .

Θα συμμετέχει και στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της  FIRST Global που θα διεξαχθεί στο Μεξικό από 13-19 Αυγούστου. Τρεις μαθητές με τον προπονητή τους θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Οι 2 μαθητές είναι από την Αθήνα και ο 3ος είναι ο Απόστολος Καπουσούζης από την Ακριτική Θράκη, την Ξάνθη. Τον ρώτησαν, Απόστολε τι θα κάνεις στο Μεξικό; Θα σηκώσω ψηλά την Ελληνική Σημαία .

Μας κάνεις υπερήφανους όλους Απόστολε. Δίνεις το καλό παράδειγμα και κίνητρο στους συμμαθητές σου, να μην τα παρατάμε με την πρώτη αποτυχία, μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε τον στόχο μας!

{Πηγή Δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 11/7/2018}