Πρωτοπόρα ενέργεια από το “Ομιλώ” και Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στην Ξάνθη

Μαζική και με έντονο ενθουσιασμό ήταν η ανταπόκριση του ξανθιώτικου κοινού στην εκδήλωση για τη ΔΕΠΥ και τις Μαθησιακές Δυσκολίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, το επιστημονικό σεμινάριο με θέμα “ΔΕΠΥ & Μαθησιακές Δυσκολίες” από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής “Ομιλώ” και το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.

Οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί, γονείς και επιστήμονες της ειδικής αγωγής, είχαν την ευκαιρία να βοηθηθούν στην αναγνώριση συμπεριφορών και δυσκολιών που έχουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ και Μαθησιακές Δυσκολίες. Μέσα από την εκπαίδευση θα είναι σε θέση να λάβουν ορθές κλινικές αποφάσεις, να θέσουν στόχους και να σχεδιάσουν θεραπευτικά προγράμματα προκειμένου να προάγουν τη λειτουργική ενασχόληση των παιδιών και τη θετική αλληλεπίδραση με το σχολείο και τη κοινότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Επιστημονικής Υπεύθυνης του Κέντρου “Ομιλώ” Δήμητρας Εμμανουηλίδου και εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Μαρία Ιγνατίου, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.

Ο Διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, Λευτέρης Μέλιος, συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αθρόα συμμετοχή στο σεμινάριο και για το ενδιαφέρον τους, που ήταν έντονο και ουσιαστικό.

Να σημειωθεί πως το “Ομιλώ” είναι ένα σύγχρονο κέντρο στη Ξάνθη, που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Αντιμετώπισης των Μαθησιακών Δυσκολιών (www.omilo.gr).

Σχετικά με τις δράσεις του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδας www.diepistimoniko.gr

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 15/5/2019}