Ροδόπη: 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε τρεις ημέρες

Σχεδόν 50 πρόστιμα σε επίπεδο Περιφέρειας σε 48 ώρες

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Έτσι και στην Κομοτηνή, αυτό τα περασμένα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. κάνει σαρωτικούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης κι όχι μόνο, αλλά και ευρύτερα στο ν. Ροδόπης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες από την ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες του «Χ», την Παρασκευή επιβλήθηκε 1 πρόστιμο για μη χρήση μάσκας στη Ροδόπη, το Σάββατο 2 και την Κυριακή έως την Δευτέρα 06:00 το πρωί άλλα 7 πρόστιμα, δηλαδή συνολικά 10 πρόστιμα σε τρεις ημέρες.

ΑΜΘ: Τα πρόστιμα του Σαββατοκύριακου

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων, αυτό το Σάββατο 1 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: (311) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Εξ αυτών οι 27 βεβαιώθηκαν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επίσης, χθες Κυριακή 2 Αυγούστου βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: (304) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), εκ των οποίων 20 σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πρόστιμα ανά την επικράτεια «έπεσαν» και για παραβίαση της ορθής υγειονομικά λειτουργίας καταστημάτων και για σχετικές με τον covid παραβάσεις σε επαγγελματικά οχήματα, καταστήματα και μέσα μεταφοράς.

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Εν τω μεταξύ, όπως έκανε πριν λίγη ώρα γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενεργοποιείται ένα ακόμη μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κος Πέτσας γνωστοποίησε ότι στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό –που προηγήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί- αποφασίστηκε από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 18 Αυγούστου να είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 3/8/2020}