Στους Αγίους Τόπους αποστολή 40 προσκυνητών από τη Ροδόπη

Με επικεφαλής τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄

Ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησαν σαράντα πολίτες από τη Ροδόπη, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα. Η επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα έγινε το χρονικό διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν συμμετείχαν και κληρικοί της τοπικής μητρόπολης.

Την ημέρα της άφιξης των προσκυνητών στα πανάγια προσκυνήματα, όλοι τους προσκύνησαν τον Γολγοθά και στην συνέχεια τον πανάγιο τάφο. Ακολούθως μετέβησαν στην έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄.

Από την επόμενη μέρα η αποστολή των προσκυνητών ακολούθησε την οδό του Μαρτυρίου και επισκέφτηκε το σπήλαιο της Βηθλεέμ, τη μονή Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, τη μονή του Αγίου Σάββα, τη Ναζαρέτ, τη Κανά, το Θαβώρ, το Σαραντάριο, τον Ιορδάνη ποταμόν και τη μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ως και τα προσκυνήματα εντός της παλιάς πόλης.

Με την πατριαρχική άδεια ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τέλεσε δύο αγρυπνίες στον πανάγιο τάφο και μία στον Γολγοθά, ενώ μετείχε την κυριώνυμη μέρα της ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην πανηγυρική Πατριαρχική θεία λειτουργία, όπου προσευχήθηκε υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας του κλήρου και του λαού της μητρόπολης και της Θράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 2/10/2018}