Πρεμιέρα για τις Εκκλησιάζουσες στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

«Ανεβαίνουν» μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων, τους θεατές προσκαλεί η σκηνοθέτιδα Άννα Μαχαιροπούλου μέσα από το ράδιο Χρόνος

Πρεμιέρα έκαναν χθες Πέμπτη 25 Μαΐου οι Εκκλησιάζουσες στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου. Το διαχρονικό έργο του Αριστοφάνη «ανεβαίνει» σε σκηνοθεσία της Άννας Μαχαιροπούλου από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του ΔΗΠΕΘΕ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο θίασο 19 ηθοποιών, όπως πληροφόρησε η σκηνοθέτιδα μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. Οι ηθοποιοί είναι Κομοτηναίοι αλλά και φοιτητές. «Δουλέψαμε αρκετά μέσα στη χρονιά κι ο καθένας έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε για να βγάλουμε αυτή την παράσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μαχαιροπούλου.

Γιατί Αριστοφάνη;
Οι λόγοι που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη παράσταση, από το φθινόπωρο, ήταν δύο:

Πρώτον, επηρεασμένοι τότε από την προεκλογική περίοδο, επέλεξαν ένα έργο με πολιτικές και κοινωνικές αναφορές, οι οποίες παραμένουν διαχρονικές, καθώς όπως παρατήρησε η σκηνοθέτιδα «δεν έχει αλλάξουν και πολλά από την εποχή του Αριστοφάνη». Σε ένα γενικότερο κοινωνικό-πολιτικό προβληματισμό της γύρω από την παράσταση, η κα Μαχαιροπούλου, σημείωσε πως «ίσως εάν δώσουμε την εξουσία στις γυναίκες, να υπάρχει περισσότερη ισονομία και δικαιοσύνη, μιας κι αυτές έχουν μάθει να φροντίζουν τους άλλους».

Ο δεύτερος λόγος ήταν η δυναμική του εργαστηρίου, καθώς ταίριαξε στα μέλη του το έργο, αφού όλοι «περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια ως καλλιτέχνες κι ως θεατρικός εργαστήρι, με τον κορωνοϊό και με όλα όσα συνέβαιναν, οπότε θέλαμε να είναι κάτι που να “ανθίσει” περισσότερο το χειλάκι μας».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου. Επιμέλεια σκηνικών & κοστουμιών: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Με σειρά εμφάνισης παίζουν οι: Πραξαγόρα: Δημήτρης Μηνούδης.

Χορός: Αναστάσιος Βάββας, Λεωνίδας Ζαγοραίος, Κωνσταντίνος Καράμπελας, Αναστασία Κουτσογιάννη, Αναστασία Κριατσέλη, Μπάμπης Μαρουφίδης, Χριστίνα Ματσούκη, Ζωή Μυλωνά, Στέλλα Νταλαμήσιου, Βασίλης Πετρίδης, Μαριάνα Στασινοπούλου Τζεν, Δέσποινα Τζεβελεκίδου, Λίνα Χαρίση.

Βλέπυρος: Χριστίνα Συκάκη. Άντρας: Ελένη Καμπάκη. Χρέμης: Εύα Σκότη. Κυρήκαινα: Χριστίνα Ματσούκη. Νέα: Στέλλα Νταλαμήσιου. Γριά Α΄: Γιώργος Αθανασιάδης. Νέος: Λεωνίδας Ζαγοραίος. Γριά Β΄: Μπάμπης Μαρουφίδης. Γριά Γ΄: Κωνσταντίνος Καράμπελας. Θεραπαίνιδα: Εύη Φιλιππίδου.

Πληροφορίες & Εισιτήρια

Οι παραστάσεις «ανεβαίνουν» στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30). Ώρα έναρξης 21:00. Προσέλευση κοινού 20’ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης.

Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 5 ευρώ, από την ticketservices.gr. Η προπώληση θα κλείνει 30’ πριν την έναρξη της κάθε παράστασης. Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης. Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 26/5/2023}