Στην Σηλυβρία της Τουρκίας η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου

Χόρεψαν και τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο στην γενέτειρά του, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Πατριαρχείου Ν. Κιατίπης: «Σκέψη και για αδελφοποίηση Δήμων Σηλυβρίας – Τοπείρου, καθώς κάτοικοι του Ολβίου κατάγονται από εκεί»

Η πολιτιστική Στέγη Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός» ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Οικουμενικού πατριαρχείου και παραβρέθηκε στην Σηλυβρία της Τουρκίας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου.

Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου είχε μια επιτυχημένη παρουσία και απέσπασε θετικά σχόλια από όλους τους παραβρισκόμενους .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος ,ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης, Οζτζάν Ισικλάρ, και πλήθος κόσμου. Συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου συνόδευσαν την αποστολή στο εξωτερικό, ενώ στο… «τραπέζι» έπεσε και η πρόταση για «αδελφοποίηση» των Δήμων Σηλυβρίας – Τοπείρου, μια σκέψη και του ίδιου του υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου και μέλους του συλλόγου κ. Νίκου Κιατίπη, ο οποίος μίλησε στην «Θ» για τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη.

«ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε στην «Θ» ότι «παραβρέθηκα εκεί, τόσο ως μέλος του συλλόγου όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος Τοπείρου. Στην αποστολή συμμετείχε ο κ. Χριστόδουλος Γκρίτζιος, πρόεδρος της «πολιτιστικής στέγης Ερασμίου», ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καρκαλιάνης και μέλη του ΔΣ αλλά και ο χοροδιδάσκαλος κ. Δημοσθένης Κουρτίδης. Ήταν μια πρόσκληση του Πατριαρχείου προς την Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου προκειμένου να χορέψει ο σύλλογος και να συμμετάσχει στο εκεί δρώμενο, το οποίο ήταν μια πανηγυρική Πατριαρχική Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, του οποίο η Σηλυβρία είναι γενέτειρα και το οποίο διοργάνωσε άψογα ο Δήμαρχος Σηλυβρίας κ. , Οζτζάν Ισικλάρ. Μας υποδέχθηκαν πολύ φιλόξενα και μας καλωσόρισαν. Ήταν όλα πολύ όμορφα. Είναι πολύ θετικές οι εντυπώσεις μου. Είναι ιδιαίτερα φιλόξενος ο τουρκικός λαός. Φυσικά παραβρέθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

«ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ – ΤΟΠΕΙΡΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΛΒΙΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ»

Στο «τραπέζι» ωστόσο έπεσε και μια σκέψη για αδελφοποίηση των δύο δήμων. Ένα… «όραμα» και του κ. Νίκου Κιατίπη, ως υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου.

«Συζητήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του Δήμου Σηλύβριας και έγινε μια συζήτηση, ανεπίσημα βέβαια και με δεδομένο ότι κάτοικοι του Ολβίου Τοπείρου, κατάγονται από την Σηλύβρια» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια σκέψη λοιπόν για αδελφοποίηση του Δήμου Σηλύβριας με τον Δήμο Τοπείρου».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 22/11/2018}