Συνεχίζονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις για παροχή βοήθειας στον μητρικό θηλασμό

Με επιτυχία συνεχίζει να διεξάγεται το πρόγραμμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τις κατ’ οίκον επισκέψεις σε νέες μητέρες (λεχώνες), κατά το πρώτο 10ήμερο μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο του Π.Γ.Ν.Α.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμβουλευτική παροχή βοήθειας για τον μητρικό θηλασμό και τυχόν προβλήματα της λοχείας. Οι επισκέψεις γίνονται από τις μαίες της επιτροπής μητρικού θηλασμού του νοσοκομείου σε μητέρες που κατοικούν στην Αλεξανδρούπολη. “Το όνειρο του Π.Γ.Ν.Α. έγινε πραγματικότητα, αφ’ ενός μεν χάρη στην προθυμία του προσωπικού, και αφ’ ετέρου διότι το επί μεγάλο διάστημα παροπλισμένο παλιό υπηρεσιακό όχημα του νοσοκομείου επισκευάστηκε και κυκλοφορεί με ασφάλεια” αναφέρει σε δελτίου τύπου ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Έβρου, Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης.

Λοχεία είναι η περίοδος κατά την οποία ο οργανισμός προσπαθεί να επανέλθει προοδευτικά, εντός ενός διαστήματος 40 ημερών, στην κατάσταση που υπήρχε πριν από τον τοκετό. Πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία συντελούνται πολλές αλλαγές τόσο σωματικές όσο ορμονικές και ψυχολογικές.   

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, 3/4/2018}