Με 5 θέματα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ μετά την «πίεση» της Αντιπολίτευσης

Πέντε θέματα (τουλάχιστον) θα περιλαμβάνει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, που θα γίνει μετά από «πίεση» της αντιπολίτευσης. Αιχμή του δόρατος σε αυτή τη συνεδρίαση, θα είναι προφανώς το θέμα της εξόρυξης χρυσού, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της Eldorado Gold οτι προχωράει το project του Περάματος.

Η διάταξη θα διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Επικαιροποίηση της απόφασης του Π.Σ. κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης στην περιοχή μας εταιρειών για εξόρυξη  και απόληψη χρυσού.
  2. Λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νησί της Σαμοθράκης με θέμα τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού,
  3. Ενημέρωση και λήψη σχετικής απόφασης για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας στο Υψάριο Θάσου από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
  4. Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα στην Περιφέρειά μας – &
  5. Λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση για συγκρότηση επιτροπής οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 3/10/2019}