Περιμένοντας την Πανσέληνο του Αυγούστου

Χορός-Θέατρο-Ποίηση-Ξεναγήσεις προγραμματίζονται στους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Ενενήντα τρεις εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα, διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων διοργανώνεται συναυλία με τους Αντώνη Μουσαδέ και Ασμίκ Μπεκλαριάν (21.00-24.00) από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Οι πανελλαδικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις, ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα δράσεις.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό που υλοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου με τη συνδρομή του προσωπικού των χωρών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους φορείς.

Στην Θράκη θα γίνουν επίσης οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΕφΑ Ροδόπης

  • Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια: Ξενάγηση στο αρχοντικό (21.00) που θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΕφΑ Έβρου

  • Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό κατά τις ώρες 20.00-24.00
  • Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό κατά τις ώρες 20.00-22.00
  • Αρχαιολογικός Χώρος Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό κατά τις ώρες 20.00-24.00
  • Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη: Χορευτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης. Παράσταση χορών της ιταλικής αναγέννησης από τον A.D.A. Ancient Dances Association, υπό τη διεύθυνση των ESruna Gondoni Και Marco Bendonio. Διάρκεια εκδήλωσης 20.30-21.30.

{Πηγή δημοσίευσης: http://elthraki.gr/, 25/7/2017}