Ξάνθη: Γιορτές Παλιάς Πόλης 2017

Κόσμος, διασκέδαση και πολιτισμός θα συνθέσουν το τοπίο στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, που θα πάρει για άλλη μια χρονιά «σάρκα και οστά» ο δεύτερος μεγαλύτερος θεσμός για την Ξάνθη, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Γλυκερία, Les Au Revoir, Μελίνα Κανά, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζερβάκης, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας, Λάκης Παπαδόπουλος και Ματούλα Ζαμάνη, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές με συναυλίες στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Ωστόσο πέρα από την κεντρική σκηνή θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά τα «στέκια» των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης, που έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μεγάλο γεγονός.

«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ…»

Η «Θ» συνάντησε τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε εκδηλώσεις και συναυλίες για όλα τα γούστα. Το διαφορετικό φέτος είναι ότι, ενώ η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης είναι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, εμείς ξεκινούμε μια μέρα πριν (Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου) και με εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης για πρώτη φορά με τους 3 GENS, απαρτιζόμενο από άτομα από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη ηλικίας γύρω στα 60 με παλιά ωραία έντεχνα τραγούδια και διασκευές, ενώ ταυτόχρονα την ίδια ώρα (20.30) στην Πλατεία Μητροπόλεως θα έχουμε ένα πάρτυ με Dj’s της εποχής «Πηγάσου». Όλοι οι παλιοί Dj’s εκείνης της εποχής, που έπαιζαν σε διάφορες disco, θα βρίσκονται εκεί και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που κάναμε. Θα έχουμε ούτως ή άλλως έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη και φυσικά θα έχουμε την νεανική σκηνή απέναντι από την ΔΕΗ όπου νέα παιδιά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους».

«ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ…»

«Η συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων είναι αρκετά ικανοποιητική. Έχουμε συλλόγους και από άλλες περιοχές που θέλουν να παρουσιάσουν κάποια δρώμενα, έχουμε όμως δραστηριοποίηση νέων Πολιτιστικών Συλλόγων» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι. Έχουμε συναυλίες που θα καλύψουν όλα τα γούστα».

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr/, 11/7/2017}