Τζέφρι Παιατ: «Είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα»

Την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα για την μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει αυτη την περίοδο δηλωνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δια υψηλόβαθμων εκπροσώπων τους, όπως ο πρέσβης στην Ελλάδα Τζεφρι Παιατ και ο υφυπουργός εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ.

Το μήνυμα τους μάλιστα διατυπώθηκε από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκαν για τεχνική σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος ενοψει του επενδυτικού ενδιαφέροντος αμερικανικών ομίλων, αλλά δεν θα μπορούσε να λείψει από τη διαλεκτική τους η αναφορά στην κρίση που εξελίσσεται στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με την Τουρκία.

«Η παρουσία μου εδώ είναι μια πράξη αλληλεγγύης στους ανθρώπους του Έβρου που βιώνουν την κλιμακωση της μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα» είπε ο Τζέφρι Παιατ και τη σκυτάλη πήρε ο Μάθιου Πάλμερ για να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί ως «απαράδεκτη».

Ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ανάμεσα στα άλλα: «η ανεξέλεγκτη μετακίνηση ανθρώπων στα σύνορα οι οποιοο ξεγελάστηκαν πιστεύοντας ότι τα σύνορά προς την Ευρώπη είναι ανοιχτά είναι μη βιώσιμη»

Ο Πάλμερ μετέφερε και τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ που αναγνώρισε στην Ελλάδα «το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της» ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις Άγκυρας – Μόσχας για το συριακό.

Η γενική εντύπωση που επικράτησε πάντως είναι ότι η Αμερική παρακολουθεί πολύ στενά την μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκια σύνορα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 08/03/2020}