Ο Χρυσός έφτασε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Όχι» και από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτειακών, κυβερνητικών  και πολιτικών παραγόντων για το πρόβλημα της προοπτικής λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη, επιτροπή θεσμικών φορέων της περιοχής αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλη Μαυρίδη, τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, έφτασαν το θέμα του Χρυσού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Συγκεκριμένα, τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου  και τον ενημέρωσαν για την αρνητική διαχρονική θέση της κοινωνίας της Θράκης για το συγκεκριμένο θέμα.

«Όχι» και από τη Φώφη Γεννηματά

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά δέχθηκε χθες στο γραφείο της στην Βουλή την θρακιώτικη αντιπροσωπεία. Η κα Γεννηματά άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των δημάρχων και ζήτησε από τους βουλευτές Ιλχαν Αχμέτ και Γιώργο Αρβανιτίδη να ετοιμάσουν φάκελο με το ιστορικό της υπόθεσης του χρυσού στην Θράκη ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την απάλειψη του κυανίου ως μεθόδου εξορύξεων από την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς και ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά την επένδυση. Το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα θα ληφθούν σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες από βουλευτές του κόμματος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 23/11/2019}