Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Αμερικής στο πλευρό των ασθενών του ΠΓΝΑ

Χείρα βοηθείας προς τους ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα Νοσοκομεία της Θράκης, τείνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αμερικής

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (International Orthodox Christian Charities – IOCC), προχωρά σε μια δωρεά από καρδιάς υπέρ όλων των νοσηλευόμενων στις μονάδες υγείας της Θράκης.

Πρόκειται για ένα κοντέινερ με υγειονομικό υλικό, την δωρεά του οποίου αποδέχθηκε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ο Στράτος Πλωμαρίτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του, για τη σημαντική αυτή προσφορά.

Το δωρηθέν υγειονομικό υλικό θα αποσταλεί αρχικά στην Αλεξανδρούπολη, και από εκεί θα γίνει η διανομή του σε Νοσοκομεία της Θράκης, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Να σημειωθεί πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Αμερικής έχουν προσφέρει πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια για ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό, με προμήθειες σε δημόσια νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η συνεισφορά τους είναι επίσης σημαντική στην Αιθιοπία, το Καμερούν και τη Συρία.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 16/9/2018}