Επαγγελματίες Ορεστιάδας: «δεν γίνεται να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία 3 φορές τη μέρα – κάντε κάτι»

Το ποτήρι έχει πλέον «ξεχειλίσει» για τους επαγγελματίες της Ορεστιάδας, η οποία «στενάζει» από την τουρκική αγορά

Μετά και από την «κατάρρευση» της τουρκικής λίρας, κάτοικοι του Έβρου κι όχι μόνο, συρρέουν στην Τουρκία, ειδικά στην Αδριανούπολη και την Κεσσάνη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Το κακό έχει παραγίνει, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας: «μετά από την νέα πτώση της τελωνειακής ατέλειας, πλέον πηγαινοέρχονται στην Τουρκία 3 και 4 φορές την ημέρα, και μάλιστα αγοράζουν άδειες βαλίτσες και τις γεμίζουν εκεί».

Ο Χρήστος Τσομπανίδης ανέλαβε δράση γνωστοποιώντας την κατάσταση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η ατέλεια ύστερα και από την τελευταία αύξηση ανέρχεται πλέον στα 175 € για κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και στα 300 € για όλους του υπόλοιπους, με τον Πρόεδρο να αιτείται την πτώση της στα 30 € για όλους.

«Σκοπός είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, και σε αυτό θα συμβάλλει η μείωση των εισαγόμενων εμπορευμάτων», επισημαίνει ο Χρ.Τσομπανίδης.

Ανάμεσα στους πολίτες που συρρέουν μαζικά στην τουρκική αγορά βρίσκονται και επαγγελματίες, γεγονός ταυτόχρονα οξύμωρο αλλά και ενδεικτικό της κατάστασης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 9/11/2018}