Ο …ουρανός με τ’ άστρα στο 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Κομοτηνής

Η θέαση μιας ταινίας θόλου δεν συνεπάγεται μια εκδρομή στην Αθήνα, αλλά μία απλή μετάβαση μέχρι το 1ο μειονοτικό σχολείο της πόλης – Εκφράστε ενδιαφέρον επίσκεψης μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Τον… ουρανό με τ’ άστρα φέρνει στην Κομοτηνή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου της πόλης. Φιλοξενεί για δύο ημέρες στον χώρο του σχολείου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας. Έτσι η θέαση μιας ταινίας θόλου δεν συνεπάγεται με μια εκδρομή στην Αθήνα, αλλά μία απλή μετάβαση μέχρι το 1ο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής. Εκεί θα βρίσκεται για δύο ημέρες, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο δίνοντας τη δυνατότητα καταρχήν στα παιδιά του σχολείου αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων να γίνουν κοινωνοί αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας.

Τι είναι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας;

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας είναι ένας φορητός φουσκωτός θόλος χωρητικότητας 30 ατόμων. Η διαστάσεις του είναι 5 μέτρα εσωτερική διάμετρος και 3.2 μέτρα ύψος. Είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προβολής ώστε να προβάλλεται το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία καθώς ο θεατής περιβάλλεται από την εικόνα, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές συναίσθημα!

Είναι ασφαλές το πλανητάριο;

Το πλανητάριο είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να υποδεχτεί από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες, καθώς το θεματικό υλικό που προβάλλεται, προσαρμόζεται στην ηλικιακή ομάδα των θεατών.

Τι ηλικίες μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία θόλου;

Το πλανητάριο διαμορφώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβολής, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των θεατών. Έτσι γίνεται προσιτό σε πολύ μεγάλο εύρος ηλικιών, από μαθητές νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και πήρε άδεια σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο να βρεθεί στο σχολείο. Άλλωστε είναι δράση εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Για όλα τα παραπάνω μας ενημερώνει ο ταμίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου της πόλης μας Ισμαήλ Ντικιλή, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την δράση αυτή. Παράλληλα κάνει γνωστό ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα βρίσκεται για δύο ημέρες στο 1ο μειονοτικό σχολείο.

Η πρώτη μέρα, Δευτέρα 18 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά του σχολείου. Τη δεύτερη μέρα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, αλλά μόνο ομαδικές συμμετοχές, σχολεία και σύλλογοι. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου για να εκφράσουν την πρόθεσή τους να επισκεφτούν το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων που θα ικανοποιήσει όλους όσους θέλουν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία. Για επικοινωνία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου: κος Ισμαήλ 6939288222. 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 6/3/2019}