Ο.Λ.Α.: Ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) επισκέφθηκε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος, στο πλαίσιο των επαφών του με τις διοικήσεις των λιμένων που βρίσκονται στο πρώτο κύμα αξιοποίησης από το Ταμείο.

Ο κ. Ξενόφος είχε επαφές με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου με κύριο αντικείμενο συζήτησης τις σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της διοίκησης του οργανισμού .

Ο κύριος Αριστείδης Ξενόφος όπως εκτίμησε, μάλλον μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο λύνονται κάποια τεχνικά ζητήματα προκειμένου να προχωρήσει αμέσως το ΤΑΙΠΕΔ στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Ο ίδιος εξέφρασε πως η Αλεξανδρούπολη έχει πρωταρχικό ρόλο για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω της προοπτικής ανάπτυξης που έχει το λιμάνι με πολύ μεγάλες υποδομές και δεύτερον λόγω της γεωγραφικής της θέσης που προσδίδει στο λιμάνι έναν ιδιαίτερα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο.

Επίσης, “αναφέρω την απόφαση του Ταμείου, την περασμένη Δευτέρα, να ξεκινήσουμε την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης αερίου Καβάλας. Υπενθυμίζω και την πρωτοβουλία κατασκευής πλατφόρμας του FSRU ακριβώς απέναντι από το λιμάνι. Άρα, συνδυαστικά, το ενεργειακό αποτύπωμα, οι ενεργειακές πρωτοβουλίες, μαζί με τις υποδομές του λιμανιού μπορούν να προσδώσουν και προσδίδουν στο λιμάνι ένα σημαντικό ρόλο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προσελκύσει ένα σημαντικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό, ο οποίος πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί”.

Έπειτα από συζήτηση με την διοίκηση του λιμένα παρατήρησε πως βελτιώθηκαν οι υποδομές όχι μόνο του λιμένα Αλεξανδρούπολης αλλά και του λιμανιού της Σαμοθράκης όπου αντιμετωπίστηκαν προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς. Χαρακτηριστικά επισήμανε πως θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την διασύνδεση του λιμανιού όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά και στην διασύνδεση με την Εγνατία.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ αναφέρει πως το σημαντικό είναι πως παραδίδεται ένα λιμάνι καθαρό  και τα ζητήματα που προβλημάτιζαν τους πολίτες και την πόλη τα προηγούμενα 30 χρόνια λύθηκαν. Ο σκοπός μας από εδώ και στο εξής είναι να προσελκύσουμε πιο πολλούς επενδυτές με σκοπό η αξιοποίηση του λιμανιού να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Θράκης και όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης!

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις των τριών ανδρών μετά το πέρας της σύσκεψης:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 1/7/2020}