Οι «μονομάχοι» του Έβρου – Τα δίδυμα της δεύτερης Κυριακής

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Για κάποιους τελείωσε η «μάχη» από την Κυριακή 26 Μαϊου, για κάποιους άλλους όμως ο αγώνας θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Κυριακή 02 Ιουνίου.

Όσον αφορά στον Έβρο σε ένα μόνο δήμο εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και συγκεκριμένα στον δήμο Ορεστιάδας όπου ο Βασίλης Μαυρίδης είναι ο εκ νέου δήμαρχος της πόλης.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Βαγγέλης Λαμπάκης επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» και ο Γιάννης Ζαμπούκης που ηγείται της παράταξης «Δήμος για όλους Πρώτα ΕΣΥ!», προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη συγκέντρωσε 37,83% ενώ η παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη «Δήμος για όλους Πρώτα ΕΣΥ» συγκέντρωσε 23,66%.

Στο Δήμο Σουφλίου η «μάχη» συνεχίζεται μεταξύ του Ευάγγελου Πουλιλιού και του Παναγιώτη Καλακίκου. Στο Δήμο Διδυμοτείχου στον δεύτερο γύρο περνάνε οι Τοκαμάνης Χρ. και Χατζηγιαννόγλου Ρωμ. και τέλος στο Δήμο Σαμοθράκης οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Αθ. Βίτσα και τον Γαλατούμο Νικόλαο.

Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή η μάχη συνεχίζεται μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων ως εξής:

(Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα)

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Βαγγέλης Λαμπάκης 37,83%

Γιάννης Ζαμπούκης 23,66%

Δήμος Διδυμοτείχου

Τοκαμάνης Χρήστος 37,51%

Χατζηγιαννόγλου Ρωμύλος 28,44%

Δήμος Σαμοθράκης

Βίτσας Αθανάσιος 40,97%

Γαλατούμος Νίκος 33,81%

Δήμος Σουφλίου

Πουλιλιός Ευάγγελος 45,98%

Καλακίκος Παναγιώτης 37,34%

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι σταυροί των Δημοτικών Συμβούλων ενώ για τους σταυρούς των Περιφερειακών Συμβούλων βλέπετε εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 27/5/2019}