Νέος κόμβος στα Δίκελλα και διόδια στο Αρδάνιο

Παραδόθηκε στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» η μελέτη για τον κόμβο – Θέμα χρόνου η λειτουργία των διοδίων

Ολοκληρωμένη και έτοιμη για χρηματοδότηση είναι η μελέτη για τον κόμβο των Δικέλλων, η οποία παραδόθηκε πλέον στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Η Εγνατία πρέπει τώρα να βρει τη χρηματοδότηση για να γίνει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν μετ’ επιτάσεως τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό το φόβο μάλιστα και μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής που, αν συμβεί, είναι πιθανό να τους εγκλωβίσει, αφού τώρα υπάρχει μόνο μία είσοδος και έξοδος.

Η μελέτη πάντως για τον κόμβο καταρτίστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κοστολογήθηκε στις 750.000 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Απόστολος Αντωνούδης είναι ο πρώτος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» εδώ και δέκα χρόνια, που κάνει δεκτό το αίτημα για τη διάνοιξη του κόμβου των Δικέλλων, καθώς οι προκάτοχοί του απέρριπταν συνεχώς το συγκεκριμένο αίτημα, για μία τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάκρης Δημήτρης Χατζηαθανασίου, έκανε λόγο για δικαίωση ενός πολυετούς αιτήματος των κατοίκων της περιοχής

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συζητά με την Εγνατία Οδός Α.Ε. και άλλους δύο κόμβους εντός των ορίων του και αυτοί είναι στο Νοσοκομείο και την Πυλαία των Φερών.

«Έρχονται» τα διόδια στο Αρδάνιο

Την ίδια στιγμή, θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο του Έβρου, με τον κ. Αντωνούδη να σημειώνει ότι η εταιρία δεν τάσσεται υπέρ του μέτρου, αλλά απλώς εκτελεί μία πρότερη δέσμευση έναντι των θεσμών.

Ο σταθμός είναι πιθανό να λειτουργήσει απευθείας με αναλογικό σύστημα, αφού η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι σε διαδικασία εύρεσης αναδόχου για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας.

Παράλληλα με τις εργασίες για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αναμένει και μία μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 60 εκ ευρώ για την αποκατάσταση των βλαβών του τομέα ευθύνης της στο οδικό δίκτυο των νομών Έβρου και Ροδόπης

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Θ.Τ., 20/2/2019}