ΙΣΝ: «Όλα βαίνουν καλώς» για το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής

Ως γνωστόν, εκτιμάται ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2024 και μάλιστα έως τότε θα έχουν γίνει και προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργήσει χωρίς κενές οργανικές θέσεις

Θέσεις, απόψεις, αλλά και προτάσεις πολιτών άκουσαν και κατέγραψαν στελέχη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που βρέθηκαν χθες στην Κομοτηνή κοινωνώντας για άλλη μία φορά στο κοινό της πόλης, τον σχεδιασμό του για το νέο νοσοκομείο της πόλης, που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το 2024. 

Η Κομοτηνή είναι μία από τις τρεις πόλεις που λαμβάνουν γενναία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΙΣΝ «Πρωτοβουλία για την Υγεία», που υιοθετήθηκε με νόμο στα μέσα Νοεμβρίου και μέσω αυτής θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο Νοσοκομείο. 

Η συνολική χρηματοδότηση της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» ανέρχεται στα 450 εκ ευρώ και σε ό,τι αφορά την Κομοτηνή, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την  εκ θεμελίων κατασκευή νοσοκομείου στις παρυφές της πόλης, αλλά και τον εξοπλισμό του. 

Το νέο νοσοκομείο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο, το οποίο απέχει παρασάγγας από αυτό που το ΙΣΝ ονομάζει «νοσοκομείο – πρότυπο» περιγράφοντας το υπό εξέλιξη πρότζεκτ του για τη νέα δομή. 

«Όλα βαίνουν καλώς» λέει το Ίδρυμα 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κλιμάκιο του θα επισκέπτεται την Κομοτηνή κάθε έξι μήνες ώστε να ενημερώνει το κοινό και τους φορείς για την πρόοδο των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν το 2024.

«Έξι μήνες μετά την προηγούμενη μας επίσκεψη, είμαστε εδώ με πολύ μεγάλη χαρά να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις του έργου» σημείωσε ο κος Γιάννης Ζερβάκης που είναι υπ. μεγάλων δωρεών του ΙΣΝ και τόνισε ότι πλέον «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης, σύντομα προς τα τέλη Ιανουαρίου θα κυρωθεί με νόμο η συγκεκριμένη δωρεά (εν. ειδικά για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής) και οδεύουμε ολοταχώς προς την κατασκευή και την ολοκλήρωση του έργου». 

Τα μηνύματα που έφεραν στην Κομοτηνή οι άνθρωποι του ΙΣΝ ήταν μόνο θετικά, με τον κο Ζερβάκη να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στον σχεδιασμό, παρά μόνο η οριστικοποίηση ορισμένων θεμάτων και κάποιες διευκρινίσεις και να σημειώνει ότι η συνεργασία του ιδρύματος με το ελληνικό δημόσιο είναι πολύ καλή. 

Την καλή συνεργασία κυβέρνησης – ΙΣΝ επιβεβαίωσε και ο κος Μάριος Θεμιστοκλέους, που συνόδευσε το κλιμάκιο στην Κομοτηνή εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, αφού φέρει την ιδιότητα του συντονιστή της δωρεάς «Πρωτοβουλία για την Υγεια».

«Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής θα είναι ένα στολίδι και κόσμημα για την περιοχή. Θα στοιχίσει γύρω στα 110 εκ ευρώ. Από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου οι υποχρεώσεις που έχουμε είναι να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει και να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του νοσοκομείου στο 100% που χρειάζεται» σχολίασε ο κος Θεμιστοκλέους επιβεβαιώνοντας μάλιστα και το εκ των λεγομένων του συναγόμενο συμπέρασμα ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, σημειώνοντας: «Ναι, θα δούμε προσλήψεις όσον αφορά το νοσοκομείο Κομοτηνής, θα καλυφθούν οι θέσεις έτσι ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο σε πλήρη επάρκεια». Άλλωστε είναι γνωστό ότι για το νοσοκομείο της Κομοτηνής θα εφαρμοστεί ένα «ένα διαφορετικό μοντέλο από όσο δουλεύουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν θα έχουμε κενές οργανικές θέσεις», όπως υπενθύμισε ο κος Θεμιστοκλέους. 

Γ. Γκαράνης: «Λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα» 

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που με τη βοήθεια του «ένα από τα πολύ μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας φτάνει στο τέλος», ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στον πρώην διοικητή και τους εργαζόμενους του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που είχαν ετοιμάσει έναν άρτιο φάκελο για την διεκδίκηση και υποδοχή της δωρεάς. 

Ο φάκελος αυτός βέβαια, τώρα περνάει προς διαχείριση στα χέρια της κας Μάγδας Γιαμουστάρη, η οποία προσεχώς θα αναλάβει τα ηνία του νοσηλευτικού ιδρύματος και ως εκ τούτου έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Πλην όμως και επειδή δεν έχει ακόμη εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, παραβρέθηκε στην εκδήλωση ως ενεργή πολίτης. 

Πέρα από τις ευχές του κου Γκαράνη, η κα Γιαμουστάρη δέχτηκε και τις ευχές του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, που χαιρέτισε την επίσκεψη του κλιμακίου δεσμευόμενος και αυτός με τη σειρά του, να πράξει τα μέγιστα στον τομέα και το μερίδιο της ευθύνης του. 

Στο αμφιθέατρο του πολυλειτουργικού βρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάζ, ο Αντώνης Γραβάνης, ο Γιάννης Μουρτίδης, ο Νίκος Σωτηρακόπουλος κα. 

Η επόμενη επίσκεψη των ανθρώπων του ΙΣΝ θα γίνει σε έξι μήνες. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Θανάση Τσολάκη, 5/12/2019}