Νέα Βύσσα: Μοναδικό χωριό στην Ελλάδα που έχει υποψήφιους Ευρωβουλευτή, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

Η Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, το χωριό των Καραθεοδωρή, είναι το μοναδικό όχι μόνο στον Έβρο και την Θράκη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, που θα έχει υποψήφιους και στις τρεις εκλογές που διεξάγονται στις 26 Μαίου. Δηλαδή υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο.

Αν μάλιστα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάσει και αποφασίσει να γίνουν στις 26 Μαίου και οι εθνικές εκλογές, δηλαδή έχουμε τετραπλή εκλογική αναμέτρηση, τότε το πανέμορφο κεφαλοχώρι του δήμου Ορεστιάδας, θα έχει και εκεί υποψήφιο!!! Γιατί η Χρύσα Μπαχαρίδου, είναι μεταξύ των φαβορί για μια από τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Έβρου.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Aν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρη την χώρα, θεωρείται πολύ δύσκολο αν όχι απίθανο, στις προσεχείς Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, να υπάρχει άλλο χωριό που να υπάρχουν υποψήφιοι που κατάγονται από αυτό και στις τρεις συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Αν προσθέσουμε και τις εθνικές εκλογές, τότε σίγουρα όχι.

[Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” του Κυριάκου Βελόπουλου ο Θόδωρος Μεχλιζόγλου]

Ο Θόδωρος Μεχλιζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Βύσσα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι από τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκου Βελόπουλου και βρίσκεται στο Ευρωψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου κόμματος. Επειδή μάλιστα, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, το συγκεκριμένο κόμμα έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις Ευρωεκλογές, δεν αποκλείεται να εκλέξει Ευρωβουλευτή και αυτός να είναι ο συμπατριώτης μας πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος Θόδωρος Μεχλιζόγλου.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό, στις 30 Μαρτίου, βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και μίλησε στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ”, ενώ παρέστη και σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών της στην Αλεξανδρούπολη.

[Υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ]

Ο επίσης καταγόμενος από τη Νέα Βύσσα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται ως υποψήφιος σε εκλογές που έχουν σχέση με την πολιτική, αν και δεν θέτ

ει υποψηφιότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να μπει στην δεύτερη Κυριακή και στις 2 Ιουνίου να διεκδικήσει από το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

[Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας ο Παναγιώτης Σιανγκούρης]

Η Νέα Βύσσα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν έδρα δήμου, θα έχει και υποψήφιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα τον πρώην δήμαρχο του δήμου Νέας Βύσσας Παναγιώτη Σιανγκούρη, ο οποίος διεκδικεί την θέση του δημάρχου Ορεστιάδας με τον συνδυασμό: “Δυναμικά Μπροστά”. Στόχος του είναι η δεύτερη θέση, αν και επειδή έχει μείνει αρκετά χρόνια εκτός αυτοδιοίκησης, η προσπάθεια του δεν θα είναι τόσο εύκολη.

Μια από τις πιθανές υποψήφιες με τη Ν.Δ  η Χρύσα Μπαχαρίδου

Όπως τονίσαμε ήδη, αν τελικά η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να πάει κι σε εθνικές εκλογές στις 26 Μαίου, τότε η Νέα Βύσσα θα έχει υποψήφια και σε αυτές. Συγκεκριμένα, η νεαρή Χρύσα Μπαχαρίδου θεωρείται από τις επικρατέστερες για μια από τις 6 θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ για το νομό Έβρου. Οπότε θα μιλάμε για ρεκόρ που σίγουρα δεν υπάρχει σε κανένα άλλο ελληνικό χωριό. Να έχει δηλαδή ταυτόχρονα υποψήφιους και στις 4 διαφορετικές εκλογές.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 8/4/2019}