«Μπαλάκι» το ΤΕΙ Νοσηλευτικής – νέα συνάντηση στο Διδυμότειχο με τον Πρύτανη του ΔΠΘ

Ακόμη μια συνάντηση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κτήριο της Δημοτικής Αρχής στο Διδυμότειχο, με μοναδικό θέμα την μοίρα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής.

Ένα ζήτημα το οποίο έχει λάβει μεγάλη διάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, όπου ανήκε διοικητικά, με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το παρόν έδωσαν ο Πρύτανης Αλ.Πολυχρονίδης, ο Δήμαρχος Π.Πατσουρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και Υποψήφιοι Δήμαρχοι Βάγια Καραφεΐζη και Χρήστος Τοκαμάνης, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις αντιθέσεις τους στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ, και ζήτησαν να μάθουν τι μέλλει τελικά γενέσθαι, αλλά και για το ενδεχόμενο μετατροπής του ΤΕΙ σε ΑΕΙ.

Ο Πρύτανης απάντησε πως ένα ΑΕΙ έχει πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μονάχα κοντά στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, και για το λόγο αυτό αιτείται τη δημιουργία νέου Τμήματος στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Αλ.Πολυχρονίδης προέτρεψε τους συνομιλητές του να έρθουν σε επαφή και με την Διοικούσα Αρχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης του ΤΕΙ στο νέο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, του Μ.Κ., 17/1/2018}