Μην το χάσετε!!! Μουσική πανσέληνος στα Αρχαία Άβδηρα – Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στοχεύει στην ανάδειξη της πολλαπλής συμβολής του υδάτινου στοιχείου στο πολιτιστικό και οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής. Η εκκίνηση του Φεστιβάλ από την αρχαία πόλη των Αβδήρων ενέχει και συμβολικό χαρακτήρα, συνδεόμενη με μία από τις σημαντικότερες ελληνικές αποικίες που ιδρύθηκαν στα παράλια της Θράκης μέσω των θαλάσσιων δικτύων της αρχαιότητας. Η δράση συνδυάζεται με τον εορτασμό της Πανσελήνου του Ιουλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Την βραδιά της Πανσελήνου του Ιουλίου 27 του μηνός, σας περιμένουμε να απολαύσουμε όλοι μαζί συναυλία με το πενταμελές μουσικό σχήμα που αποτελείται από τον Αντώνη Μουσαδέ, την Ασμίκ Μπεκλαριάν, τον Βαγγέλη Κοντόπουλο, τον Χάρη Ξυλά και τον Νεκτάριο Ουζουνίδη. Παράλληλα θα υπάρχει προβολή οπτικού υλικού με θέμα «Από το Θρακικό Πέλαγος στα λιμάνια των Αβδήρων».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Τόπος: Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων

27 Ιουλίου 2018, ώρα: 21:00 Η είσοδος του κοινού στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, .α.α. Μαρία Χρυσάφη, Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

{Πηγή δημοσίευσης: http://xanthinews.gr, της Μαίρης Δαληκριάδου,  22/7/2018}