Με το βλέμμα στραμμένο στην Άβαντος επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη ο Μουφτής Διδυμοτείχου

Στην Αλεξανδρούπολη και το γραφείο του δημάρχου βρέθηκε σήμερα ο Μουφτής Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά. Όπως πληροφορούμαστε από τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε το θέμα της συνοικίας στην οδό Άβαντος, όπου ζει ο κύριος όγκος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Αλεξανδρούπολης.

«Συζητήθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης και όλες οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων καθώς και οι συνεχείς προσπάθειες ένταξης των παιδιών των μουσουλμανικών οικογενειών στην ευρύτερη κοινωνία μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου, όπου επίσης γίνεται γνωστό ότι συζητήθηκαν τα πρόβληματα και του μουσουλμανικού πληθυσμού των Φερών. 

Σημειώνουμε πάντως ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η μουσουλμανική μικροκοινωνία της Αλεξανδρούπολης -και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Μουφτή- έχει να κάνει με την ανυπαρξία νεκροφόρας, που δυσκολεύει σημαντικά τις κηδείες των αποθανόντων μελών της κοινότητας. (περισσότερα εδώ

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 18/9/2018}