Μηχανική βλάβη εν πλω στο «Αδαμάντιος Κοραής» – 508 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι

Μηχανική βλάβη εν πλω παρουσίασε εχθές το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό «Αδαμάντιος Κοραής» το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, το οποίο βρισκόταν 4,6 ν.μ. νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, για βλάβη στις τρεις μηχανές του πλοίου.

Το »ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα και με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκάφών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ «ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ» Ν.Κ. 24 στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 508 επιβάτες, εξήντα οκτώ (68) Ε.Ι.Χ. τρία Φ/Γ οχήματα και 22 δίκυκλα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.

Από την πλευρά της η «ZANTE FERRIES» ανακοίνωσε:

H εταιρεία μας ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από την καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και είμαστε σε αναμονή έκδοσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα (RINA).

Το πλοίο θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 22:30 για τους λιμένες Σαμοθράκης και Λήμνου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 27/7/2020}